Schimbul de replici de la distanță dintre Marcel Pușcaș (60 de ani) și Mihai Stoica (55 de ani) continuă. Acum, a venit rândul fostului fotbalist să-i răspundă pe Facebook oficialului de la FCSB.
- Context: Marcel Pușcaș a criticat transferul lui Ante Vukusic la FCSB, acuzând că cine l-a propus nu a luat o decizie bună
- MM Stoica, cel care a insistat pentru atacant, i-a replicat prompt lui Pușcaș
Azi, Marcel Pușcaș i-a răspuns pe Facebook conducătorului de la FCSB de ce și-a dat cu părerea despre Vukusic și a încheiat cu o ironie la adresa acestuia.
Nu pot fi superior într-un domeniu în care nu concurez cu nimeni. N-am trăit și nu trăiesc din fotbal. Totodată, nu pot fi inferior nimănui din fotbalul românesc! Nu fac eforturi. Nici nu e greu.
Cine și ce mă recomandă să vorbesc despre FCSB?
Vreo 8 ani petrecuți în club, în trei ipostaze diferite, când nu curgea lapte și miere, vreo trei titluri și faptul că am privatizat secția de fotbal, pentru că așa era normal atunci, nu doar pentru ca azi unii să aibă serviciu fără a li se cere obținerea performanței.
Sau, dacă nici astea nu convin, atunci mă pot mulțumi cu calitatea de suporter sau de colaborator media.
Unde este catedra mea în fotbal? Ea a fost, este și încă va mai fi, oriunde nu e nevoie de reprezentanți ai pupincurismului, imposturii și ai bădărăniei. Dacă vreți, ai compromisului penibil.
Ea va fi mereu accesibilă tuturor celor care vor să dialogheze și să învețe.
Sunt foarte mulțumit să pot sta pe un fundament care să poată ține greutatea unui posibil palat decât pe cel al unei cutii de carton.
- Marcel Pușcaș
MM Stoica și cutia de carton
În primăvara lui 2010, când nu activa la FCSB, MM Stoica se certa în mod constant cu Gigi Becali la TV și, în timpul unei conferințe, a oferit una dintre replicile memorabile ale fotbalul românesc: „Decât să mai lucrez vreodată cu Gigi Becali mai bine trăiesc tot restul vieții într-o cutie de carton”. Ulterior, MM Stoica a revenit la FCSB.
C.V. Marcel Pușcaș
- S-a născut la Oradea, pe 12 octombrie 1960.
- De-a lungul carierei de fotbalist a evoluat la Crișul Oradea, FC Bihor, Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil.
- Cu Steaua București a câștigat titlul și Cupa în sezonul '84-'85. La națională a jucat un singur meci. Cariera sa s-a frânt repede, din pricina unei accidentări grave la doar 25 de ani
- A avut o scurtă perioadă petrecută și pe banca tehnică, ducând Rapidul în cupele europene în anul 1992, după o pauză de 18 ani.
- A urmat cea mai prolifică perioadă, cea de conducător. Între 1996 și 1998, din postura de președinte al Stelei București, a obținut două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României.
- A candidat de două ori pentru președinția FRF, în 2014 și 2018, de ambele dăți fără succes. O vreme a fost și impresar, apoi s-a ocupat de propriile afaceri.
- A fost președinte la FC U Craiova 1948 între noiembrie 2018 și iulie 2020
C.V. Mihai Stoica
- Născut pe 12 aprilie 1965, Mihai Stoica a avut o carieră extrem de modestă ca fotbalist, jucând în ligile inferioare, la Metalosport Galaţi, Oţelul Galaţi, Victoria Rîmnicu Sărat şi Şantierul Naval Tulcea.
- Cariera de conducător: Oţelul Galaţi, Steaua/FCSB și Unirea Urziceni
- Cele mai bune rezultate le-a avut la FCSB: 4 titluri de campion, o Cupă României, două Supercupe ale României, o Cupă a Ligii, semifinală de Cupa UEFA (2006), 4 prezențe în grupele Champions League, 5 calificări în primăvara europeană
- Campion cu Unirea Urziceni, echipă cu care a participat în grupele Champions League
- participări în competiţiile continentale cu 3 cluburi diferite (Oţelul Galaţi, Steaua/FCSB, Unirea Urziceni)
- participări în UEFA Champions League cu 2 cluburi diferite (FCSB și Unirea Urziceni) și în Cupa UEFA cu Oțelul, Steaua/FCSB și Unirea Urziceni
- Pe 4 martie 2014 a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor” şi a fost eliberat condiţionat după aproape 2 ani de detenţie
„11"-le celor mai reușite transferuri realizate la propunerea lui MM: Cernea - Varela, Chiricheș, Ghionea, P. Marin - Nicoliță, Pintilii, Chipciu - Rusescu, Thereau, Keșeru
„11"-le celor mai penibile achiziții realizate la propunerea lui MM: Andrey - G. Matei, Tudose, A. Jorge, D. Popescu - Golofca, D. Popa, Elton, Ochiroșii - Tatu, Golubovici
{{text}}