Altele

Vicecampion european

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Iulian Panait a cucerit argintul european, după ce a trecut fără emoţii de trei adversari

Fără Eusebiu Diaconu, medaliatul cu bronz mondial în 2007, în componenţă, delegaţia României a plecat la Campionatele Europene de la Tampere cu misiunea de a califica cît mai mulţi luptători la Jocurile Olimpice de la Beijing. Dar lucrurile au evoluat mult mai bine pentru români, care au reuşit chiar să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului prin Iulian Panait, la categoria 66 de kilograme.

Luptătorul greco-roman a avut un început bun şi a obţinut victorii clare, fără emoţii, în faţa lituanianului Alexei Djakonov (8-3) şi a italianului Tiziano Corriga (9-3). În semifinale l-a întîlnit pe bulgarul Plamen Petrov, pe care l-a învins cu 6-2, dar în lupta pentru aur Panait (foto, jos) a fost răpus de ucraineanul Armen Vardanian (1-4). Românul şi-aasigurat astfel şi participarea la Olimpiada din China.

Bronzul lui Munteanu
Virgil Munteanu a cîştigat tot ieri, la Tampere, medalia de bronz la lupte greco-romane, categoria 55 de kilograme. Românul a fost învins în "optimi" de armeanul Roman Amoyan (10-1). A ajuns însă în recalificări, unde s-a impus în faţa ucraineanului Iuri Koval şi a georgianului Irakli Tchoucua, clasîndu-se pe locul 3. Virgil Munteanu avea deja în buzunar biletul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, datorită locul 7 ocupat la CM de la Baku.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.