Liga 1

EXCLUSIV Alte două mutări incredibile încercate în Liga 1 » Ederson de la Manchester City, căutat de Oțelul Galați: „I-am dat un mail”

Ederson, într-un dialog cu managerul Pep Guardiola / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  Thursday, 25 February 2021

Gabriel Glăvan (32 de ani), șeful departamentului de scouting de la FC Voluntari, cel care l-a propus pe Robert Lewandowski la Dinamo în 2009, a dezvăluit la GSP Live că a mai încercat și alte mutări-bombă în Liga 1.

După irezistibilul Robert Lewandowski, un alt nume de rezonanță din fotbalul european a fost cândva în atenția cluburilor din Liga 1. Gabriel Glăvan și-a adus aminte de mail-ul pe care i l-a trimis brazilianului Ederson, portarul ce avea să fie cumpărat de șeicii lui Manchester City pentru 40 de milioane €, în 2017. Pe atunci la Rio Ave, Ederson a fost ademenit să vină la Oțelul Galați.

>

„La Oțelul Galați, am încercat să-l iau pe Ederson, portarul lui Manchester City. I-am dat un mail, el era la Rio Ave, intrase în ultimele șase luni de contract. Mi-a răspuns, mi-a spus că nu e interesat și că își prelungește contractul cu Rio Ave. Apoi, l-a cumpărat Benfica după un an”, a povestit Gabriel Glăvan, în direct la emisiunea GSP Live. 

56 de milioane €e cota de piață a lui Ederson pe Transfermakt. E al cincilea în lume după Oblak, Alisson, Ter Stegen și Courtois

15 goluria primit Ederson în 30 de meciuri în acest sezon. A închis poarta lui City în 20 de partide

FC Voluntari a încercat să-l transfere pe actualul portar al lui Newcastle

Pe parcursul emisiunii, Gabriel Glăvan a mai dezvăluit că a mai încercat o mutare de top. În 2017, Martin Dubravka, actualul portar al lui Newcastle United, a fost curtat de FC Voluntari, însă pretențiile financiare ale goalkeeper-ului slovac nu au putut fi satisfăcute de ilfoveni. 

„La Voluntari, l-am ratat pe Dubravka, portarul lui Newcastle. Claudiu Niculescu era antrenor la acel moment. Chiar puteam să-l iau pe jucătorul respectiv. Cerea un salariu de 10.000 de euro pe lună, dar nu puteam să oferim acel salariu la momentul respectiv. Sunt mulți jucători pe care i-am căutat”, a declarat oficialul Voluntariului. 

88 de meciuria strâns Martin Dubravka pentru Newcastle United

Martin Dubravka / Sursă foto: Guliver/Getty Images

VIDEO Emisiunea integrală cu Gabriel Glăvan

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.