Liga 1

EXCLUSIV Liber la meciuri distruse de arbitri! Șanse infime ca Liga 1 să aibă VAR în 2021 » Scuza invocată de FRF

Liga 1 pare tot mai departe de sistemul de arbitraj video, cerut de cluburi, după ultimele discuții de la FRF.

Articol de Remus Răureanu  —  Thursday, 25 February 2021

Liga 1 pare tot mai departe de sistemul de arbitraj video, cerut de cluburi, după ultimele discuții de la FRF.

Azi, în Comitetul Executiv, Răzvan Burleanu a vorbit despre implementarea VAR în Liga 1. Din sursele GSP.ro, președintele Federației Române de Fotbal a declarat că un astfel de sistem ar costa 550.000 de euro, iar în aceste momente nu există fondurile necesare.

Astfel, cel mai probabil, nici în prima parte din sezonul 2021-2022 nu va exista arbitraj video în Liga 1. Poate în 2022!

VIDEO Justin Ștefan, despre implementarea VAR în Liga 1: „Discuțiile sunt blocate”

>

Invitat la GSP LIVE, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre implementarea VAR în Liga 1.

„Am sperat că-l vom avea la începutul sezonului viitor, dar nu mai am speranța asta. Ai nevoie de 5-6 luni ca să pregătești arbitri. Eu propusesem să fie doi conducători ai proiectului, unul de la FRF și unul de la LPF. FRF a spus că, dacă noi vrem să fim manageri ai proiectului, să suportăm noi cheltuielile. Cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor sunt 550.000 de euro și am fost contrariat. 

Eu am zis să fie o comisie mixtă, să plătim cheltuielile câte jumătate. Să facem o societate comercială. Noi nu am plătit niciun ban pentru tehnologia VAR, dar FRF trebuie să plătească pentru pregătirea arbitrilor”, a spus Justin Ștefan la GSP LIVE.

LPF acuză FRF

LPF susține că FRF trebuie să suporte cheltuielile și că este gata să meargă la FIFA pentru a media disputa dintre cele două foruri.

„Cheltuielile de formare a arbitrilor sunt de partea FRF. Dacă nu se va debloca situația, toată lumea știe cine a fost de vină!  E un război rece între noi și FRF!”, a spus Ștefan. (Detalii AICI)

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.