Europa League

VIDEO+FOTO Nicolae Stanciu, assist de excepție în Leicester - Slavia Praga! Cehii produc marea surpriză din Europa League

E neînvinsă în primele 20 de etape, are un golaveraj senzațional, 58 de goluri înscrise și 12 primite, și un avans de 8 puncte față de principala urmăritoare, Sparta Praga.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 februarie 2021

Nicolae Stanciu (27 de ani)  a fost titular în Leicester - Slavia Praga, scor 0-2, și a contribuit decisiv la calificarea în „optimile” Europa League.

  • Echipele calificate în „optimile” Europa League: Tottenham, Ajax, Arsenal, Molde, Rangers, Granada, Șahtior, Villarreal, AC Milan, AS Roma, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb, Slavia Praga, Manchester United, Young Boys Berna și Olimpiakos.
  • Toți reprezentanții României s-au calificat în faza următoare: Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Rangers) și Ciprian Tătărușanu (AC Milan).
  • Tragerea la sorți a optimilor de finală are loc vineri, 26 februarie. Prima manșă e programată pe 11 martie, returul o săptămână mai târziu, pe 18 martie.

Slavia Praga a reușit surpriza din faza „șaisprezecimilor” Europa League. A eliminat-o pe Leicester, ocupanta lotului 3 din Premier League. După remiza albă din Cehia, formația lui Nicolae Stanciu a obținut un rezultat imens pe „King Power Stadium”. 

Nicolae Stanciu, decisiv în Leicester - Slavia Praga

Brendan Rogers a etalat și astăzi o formulă aproape de cea standard, cu Schmeichel, Evans, Soyuncu, Tielemans, Ndidi sau Vardy. Slavia a opus însă o rezistență eroică. Iar imediat după pauză, în minutul 49, a dat lovitura. 

Nicolae Stanciu a centrat ideal, cu piciorul stâng, și l-a lăsat pe masivul Lukas Provod singur cu portarul, la 6 metri de poartă. Finalizarea a fost simplă, cu latul, la colțul scurt. Internaționalul român a fost înlocuit în minutul 69, cu liberianul Oscar Dorley.

Slavia a mai punctat o dată pe contraatac, în minutul 79, prin senzația acestui sezon, vârful senegalez Abdallah Sima (19 ani)

Stanciu și Slavia, sezon de vis

Calificată în optimile de finală din Europa League, Slavia are un parcurs perfect și în competiția internă. E neînvinsă în primele 20 de etape, are un golaveraj senzațional, 58 de goluri înscrise și 12 primite, și un avans de 8 puncte față de principala urmăritoare, Sparta Praga.

FOTO. Cele mai tari imagini din Leicester - Slavia Praga

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.