Liga 1

EXCLUSIV Marius Croitoru a răbufnit la adresa arbitrilor: „Cum să nu țip? Doar așa intrăm în normalitate!”

+42 Foto
Marius Croitoru a răbufnit la adresa arbitrilor din Liga 1 / Captură GSP Live

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 26 February 2021

Marius Croitoru (40 de ani), antrenorul lui FC Botoșani, solicită implementarea de urgență a sistemului VAR în Liga 1. 

În direct la GSP Live, tehnicianul moldovenilor a acuzat greșelile comise în ultimele partide împotriva echipei sale. Croitoru explică de ce deranjat de abordările arbitrilor din Liga 1 și nu-l menajează pe Marcel Bîrsan, „centralul” care a dezavantajat-o pe FC Botoșani în duelul din Cupa României cu CS Universitatea Craiova, încheiat 0-1.

Marius Croitoru: „Cu VAR, reacțiile antrenorilor ar fi diferite”

>

„Enorm de mult îmi doresc implementarea VAR. Atâta timp cât avem VAR, și reacțiile noastre vor fi total diferite. Știm că, indiferent de greșeala umană pe care o face arbitrul, există cineva care o poate repara. Sunt niște anomalii! Ori mergem cu aceste probleme mai departe, ori facem un efort și le oprim! Mă doare și e normal să mă deranjeze! Sunt greșeli importante, greșeli care pot influența cursul unei echipe. Sunt momente în care arbitrii nu se ridică la importanța partidelor. Ei n-ar trebui să aibă presiune, presiunea e la antrenori, la jucători”, a spus Croitoru. 

Marius Croitoru: „Cum să nu țip? Singura variantă e implementarea VAR!”

„Mă întreabă arbitrii de ce țip. Cum să nu țip, dacă eu am penalty și tu nu mi-l dai? Ce vrei să spun? Vor să-i aplaudăm pentru greșelile lor? Nu pot, nu sunt construit așa, nu pot să accept unele lucruri. 

Nu cred că există meci în Liga 1 care să nu fie influențat de o greșeală sau mai multe. Singura variantă pentru intrarea fotbalului în normalitate ar fi implementarea acestui sistem VAR. Și noi, antrenorii, vom fi mai liniștiți dacă se întâmplă asta”, a mai spus Marius Croitoru, la GSP Live. 

Marius Croitoru: „Nu vezi? Înseamnă că trebuie să facem alte controale”

Haideți să luăm ultimele trei meciuri. Am avut penalty clar cu Craiova, penalty clar acasă, cu Mediaș, penalty clar nedat și cu UTA. Pentru mine, lucrurile au devenit o constantă. Nu cred că arbitrii așteaptă meciurile cu echipele mari pentru a face greșeli, ei greșesc la toate meciurile. Sunt obișnuit.

N-are cum să îmi treacă supărarea pe Marcel Bîrsan când vine cu atâta nonșalanță și îmi spune că e sigur 100% n-a fost penalty. Dacă ăla n-a fost penalty, tu, ca arbitru, ce cauți la fotbal? Arbitrul care m-a arbitrat cu UTA îmi spune că n-a văzut. Nu vezi? Înseamnă că trebuie să facem alte controale.
 - Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

+42 Foto
FOTO: Alexandra Fechete
  • Sursă foto: Alexandra Fechete

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.