Liga 1

FOTO UPDATE Craiova a cerut două lovituri de pedeapsă în meciul cu Chindia! Verdictul lui Constantin Zotta

+23 Foto
CS Universitatea Craiova a cerut două lovituri de la 11 metri în repriza secundă a partidei cu Chindia Târgoviște, la scorul de 0-0

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 27 februarie 2021

CS Universitatea Craiova a cerut două lovituri de la 11 metri în repriza secundă a partidei cu Chindia Târgoviște, la scorul de 0-0. 

În minutul 56, Andrei Ivan a fost lovit evident în picior de Marco Dulca. Atacantul Craiovei era cu spatele la poartă și încerca să intre în posesia balonului. „Centralul” IstvanKovacsa fost bine plasat, la 3 metri de fază, și a lăsat jocul să meargă.

+23 Foto
FOTO: Raed Krishan
  • Constantin Zotta, expertul TV Telekom Sport în arbitraj, spune că ar fi trebuit dictat penalty: 

    „Un fault clar la Ivan, lovire împotriva adversarului, una care îi provoacă o cădere. Dulca îl lovește în picior. Intervine altă situație. Mâna stângă a lui Ivan e atinsă de minge. Aici e o situație nouă în regulament. Se specifică dacă mingea atinge mâna, chiar dacă e lipită de corp, dar se întâmplă înainte de înscrierea unui gol sau al unei faze iminente de gol, atunci se sancționează cu henț. 

    Rămâne să judecăm dacă este o situație evidentă de gol. Din punctul meu de vedere, cum văd această aglomerație de jucători, nu cred că e situație evidentă. Cred că Istvan Kovacs trebuia să dicteze penalty!”.

Două penalty-uri cerute de Craiova, în meciul cu Chindia

În minutul 60, Alexandru Cicâldău cade în colțul careului de 16 metri, după un contact cu Daniel Celea. Apărătorul dâmbovițenilor a pus o mână pe mijlocașul oltean, dar căderea a fost exagerată.

+23 Foto
FOTO: Raed Krishan
  • Constantin Zotta spune că arbitrul a procedat corect: „Cicâldău are controlul balonului. E adevărat, are o mână pe el, dar nu provoacă căderea. Kovacs a procedat corect. Nu se impunea dictarea unei lovituri de pedeapsă”.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.