Liga 1

Craiova sare la gâtul lui Burleanu: „Se transformă în agent de jucători, e greșit!”

+23 Foto
Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, critică strategia FRF privind regula U21.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 28 februarie 2021

Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, critică strategia FRF privind regula U21. Răzvan Burleanu, președintele Federației, a anunțat recent că această reglementare poate reprezenta un real succes pentru cluburi din perspectiva transferurilor de jucători.

„Scopul nostru nu e să avem 22 de jucători la echipe puternice de afară, cum a spus FRF. Nu ăsta e scopul. FRF se transformă în agent de jucători și asta e greșit. Scopul nostru nu e să fim o academie pentru fotbalul de afară. Nu trebuie să avem obiectiv să vindem mai mult decât Croația sau Polonia. Scopul e să avem un fotbal bun. 

Oricum, tot noi vom vinde: Craiova, Viitorul și FCSB. Dar asta nu va ajuta Liga 1. Să nu facem din regula U21 meritul vânzărilor din ultima vreme. Mihăilă joacă de la 16 ani, la FCSB sunt cazuri asemănătoare”, a declarat Mihai Rotaru, conform digisport.ro.

FRF modifică regula U21 în Liga 1

Federația înăsprește regula U21 din sezonul viitor: un tânăr trebuie să se afle pe teren în tot meciul, al doilea trebuie să joace măcar în prima repriză. Burleanu a anunțat deja în Comitetul Executiv despre intenția FRF și criteriul va fi aplicat sigur în stagiunea următoare.

„În pandemie, de când echipele au avut voie să efectueze câte cinci schimbări în loc de trei, au fost înlocuiți mai devreme de pauză 45 la sută dintre jucătorii sub 21 de ani” a fost unul dintre argumentele cu care Burleanu a căutat să-i convingă pe membri că e nevoie de o intervenție a Federației pentru a stopa „moda" pe care au instituit-o antrenorii. În multe situații, fotbaliștii tineri nu apucă să joace nici măcar un sfert de oră, sunt schimbați imediat după startul partidelor.

Burleanu s-a folosit, ca să argumenteze, și de transferurile petrecute recent din România către Italia. Mihăilă și Man au mers la ParmaLouis Munteanu a plecat de la Viitorul la Fiorentina. „Datorită regulii U21 au avut loc cele mai mari afaceri din istoria campionatului, cluburile au înregistrat venituri mai mari decât înregistrau în trecut" a fost concluzia președintelui Federației. 

Ce soluții U21 are Craiova pentru sezonul următor: 

  • Screciu - Mijlocaș defensiv
  • Baiaram - Extremă
  • Cîmpanu - Extremă

Cele mai tari imagini din meciul Chindia - Craiova 1-0

+23 Foto
FOTO: Raed Krishan

Răzvan Burleanu: „Nu vreau să apăr arbitrii români, dar nici să-i punem la colț”

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.