Liga 2

EXCLUSIV Noul șef de la Protecția Consumatorului e fostul conducător al unei echipe de tradiție! Cum a fost ales pentru această funcție

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 01 martie 2021

Claudiu Daniel Dolot (49 de ani) a primit, vineri, și numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, detaliu care a apărut și în Monitorul Oficial, la câteva zile după ce a fost validat în funcție, ca urmare a propunerii PNL.

Fost vicepreședinte la CSM Reșița în ediția 2004/2005, bănățeanul a fost numit într-o funcție importantă, după negocieri intense în cadrul coaliției aflate la guvernare. Dolot a fost director grup retail al Filialei Caraș-Severin a BCR, cu o experiență de 18 ani în finanțe-bănci și 7 ani în administrația publică locală și județeană. 

A fost director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin (ADECS, 1996-2003), apoi a intrat în banking, ocupând funcții de manager în filialele teritoriale ale unor bănci cu acționariat austriac: Raiffeisen (2003-2006), Volksbank (2006-2013), BCR (2013-prezent).

Dolot nu are doar fotbalul drept hobby, după activitatea în cadrul conducerii „Milanului din Banat", rămânând un suporter înfocat al echipei, nelipsind de la meciurile CSM-ului.

Noul șef de la Protecția Consumatorului este un fan al sportului. Are un preparator fizic personal, a luat lecții de karate, iar în timpul liber merge câte 30-40 de kilometri cu bicicleta. „Mă relaxează și îmi oferă posibilitatea de a gândi, liber”, le-a mărturisit el prietenilor din Reșița.

Este căsătorit, cu Lavinia, cei doi având un mariaj de 25 de ani, soția sa fiind psiholog, cei doi având și o fiică. Și noul oficial de la ANPC mai are o pasiune: muzica rock. Este fan de ani buni ai celor de la Pink Floyd și Deep Purple.

Claudiu Daniel Dolot, noul șef de la Protecția Consumatorului

Conform ghidulbanatului.ro, Claudiu Dolot a urmat Universitatea „Politehnica" din Timișoara, Facultatea de Mecanică, unde a obținut licența în 1995, ca inginer mecanic. În 1999 a absolvit cursul de specializare postuniversitară în domeniul „Drept comercial", la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept. În perioada 2004 și-a susținut doctoratul cu titlul teza ,„Dezvoltare regională. Politici de eliminare a disparițiilor regionale" și este doctor în Economie. 

În 2007 a obținut licența în Științe juridice, specializarea „Drept”, după ce a absolvit Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj, Facultatea de Drept, iar 2009 a finalizat studii de masterat, specializarea „Marketing, audit și expertiză contabilă”, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Facultatea de Științe Economice.

VIDEO Cristi Chivu a fost dorit la Dinamo! + Ce spune Cristi Bobar despre o posibilă colaborare a fostului internațional român cu CSM Reșița

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.