Fotbal   •   Liga 1   •   FCSB vs. CSA Steaua

EXCLUSIV Armata plătește ca Gigi Becali! Salarii exorbitante la CSA Steaua » Petrea și MM Stoica, invidioși pe lefurile lui Oprița și Ogăraru

CSA Steaua (L3) se compară la salarii cu FCSB (L1)!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu   —  marţi, 02 martie 2021

Antrenorul CSA Steaua, echipă de Liga a 3-a, Daniel Oprița, câștigă 25.000 de lei lunar, exact cât are și „principalul" de la FCSB, Toni Petrea, în vreme ce managerul general George Ogăraru are un salariu asemănător cu cel al lui Mihai Stoica.

CSA Steaua se va război cu FCSB II pentru promovarea în liga secundă, însă salariile celor mai importanți oameni din clubul Armatei rivalizează cu cele ale omologilor lor de la prima echipă patronată de Gigi Becali, cea care conduce în clasamentul Ligii 1. Antrenorul și managerul general al formației care activează în Liga a 3-a au salarii, plătite din bugetul oferit Clubului Sportiv al Armatei de către Ministerul Apărării Naționale, la același nivel cu cel care e „principal" la FCSB și cu cel care are funcția de manager general.

CSA Steaua plătește salarii ca Gigi Becali la FCSB

Daniel Oprița e A1 la Steaua din iulie 2019, după ce Marius Lăcătuș plecase în urma ratării promovării în liga a III-a. Oprița are, conform surselor GSP, un salariu lunar de 25.000 de lei. Ceea ce înseamnă un pic peste 5.000 de euro. El e plătit mai bine decât Toni Petrea, care în vara lui 2020 a semnat cu FCSB și a acceptat un contract de 5.000 de euro lunar. 


Și în privința managerilor celor două echipe există un echilibru la nivelul remunerației. George Ogăraru a fost adus numărul 1 la CSA Steaua în noiembrie anul trecut, iar salariul său ar fi de 4.000 de euro lunar. Cu numai 1.000 sub ceea ce încasează managerul general de la FCSB, Mihai Stoica.

Între cele două cluburi e o diferență uriașă la nivel de activitate sportivă. În perioada martie 2020 - martie 2021, FCSB a disputat peste 40 de meciuri oficiale. În schimb, CSA Steaua a jucat doar 12, iar între 13 noiembrie și 13 martie echipa nu va disputa niciun joc din cauza faptului că Liga a 3-a a avut pauză de iarnă. În plus, printre veniturile bifate de Gigi Becali pe parcursul acestui sezon se numără vânzările de jucători, care i-au adus 11,4 milioane de euro, iar din drepturi TV alte aproape 2,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Salariul pe care îl are Ogăraru l-a determinat chiar pe Adrian Bumbescu, care e angajat la CSA Steaua, ca antrenor la grupele de copii și juniori, să aibă o reacție prin care să se arate deranjat de modul cum sunt plătiții unii din fruntea echipei. „Eu nu vreau să vorbesc din punct de vedere financiar, pentru că nu am nici jumătate din cât are Ogăraru. Nu vreau să vorbesc despre acest aspect pentru că poate deranjează și n-aș vrea să intru în polemici", a declarat Adrian Bumbescu la Look Sport.

Sunt salarii de Liga 1 la Steaua! Eu spun că sunt jucători la Steaua care au salarii mai mari decât unii jucători din Liga 1. Statul mereu are bani! Acum, să vedem cine o să preia echipa la Liga 2, că trebuie să existe un parteneriat privat. Aici va fi problema!

Adrian Neaga, la Look Sport


Dacă nu există salarii de mii de euro la echipa de fotbal din Liga a 3-a a Clubului Sportiv al Armatei îmi fac mea culpa. Chiar mi-aș dori, fiind un club finanțat din bani publici, să se publice câștigurile jucătorilor și antrenorilor de acolo! Sau măcar fondul lunar de salarii. Abia aștept să-mi prezint scuze public când voi fi contrazis după apariția în presă a acestor date (am zâmbit cu subînțeles)

Mihai Stoica, manager general FCSB, într-o postare pe Facebook

Boștină, pila unui secretar de stat în MApN!

În vara anului trecut, CSA Steaua a anunțat că Gabriel Boștină a fost adus antrenor secund la echipă. Numirea lui a stârnit multă mirare în interiorul clubului, însă la scurt timp, mutarea și-a găsit explicația. Fostul fotbalist e foarte bun amic cu Marius Bălu, cel care fusese numit în ianuarie 2020 în funcția de secretar de stat. Bălu este din Drobeta Turnu Severin, la fel ca Boștină. Cel care îndeplinește funcția de antrenor secund la CSA Steaua e remunerat cu 11.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă în jur de 2.300 de euro! Boștină, 43 de ani, a evoluat timp de 5 ani la FCSB, între 2002 și 2007, perioadă în care a câștigat două titluri de campion.

Top 5 secții, ca buget, la CSA Steaua

DISCIPLINĂSUMĂ (EURO)*
Handbal1.260.000
Fotbal970.000
Rugby925.000
Polo720.000
Baschet650.000

*Banii reprezintă sumele cheltuite pe anul calendaristic 2020.

4,86 miliarde de euroa reprezentat bugetul de care a avut parte Ministerul Apărării Naționale în anul 2020, iar suma primită de echipa de fotbal Steaua, 970.000 de euro, reprezintă 0,02%

De ce se anunță baraj CSA Steaua - FCSB II

Algoritmul de împerechere pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2, decis de FRF înaintea sezonului, va produce aproape sigur o finală incendiară între CSA Steaua și FCSB II. Cele două vor termina pe primele două poziții în seria lor și vor evolua în semifinale, cu locurile 1 și 2 din Seria 3. Pe configurația actuală a clasamentelor, am avea în penultimul act: FCSB II - Afumați și Mostiștea Ulmu - CSA Steaua. 

Dacă vor învinge, FCSB și CSA se vor duela apoi în meci direct, dublă manșă, pentru promovare, partide care sunt programate pe 22 și 29 mai. Campionatul la Liga a 3-a se va relua la jumătatea lunii martie, iar prima etapă din 2021 propune chiar meciul din retur, dintre CSA Steaua și FCSB, care se va juca pe 13 martie, în Complexul Sportiv Steaua din Ghencea, de la ora 14:00. În confruntarea din tur, CSA s-a impus cu 2-1, iar în clasamentul la zi, Steaua conduce, cu două puncte avans peste clubul lui Becali.

Steaua trebuie să-și schimbe forma juridică pentru Liga 2

Conform regulamentelor FRF, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela MApN. Tot Statutul FRF, modificat în iulie 2019, spune că „se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare". 

Adică: CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat până la startul viitoarei ediții de Liga a 2-a, care va începe, cel mai probabil, în august 2021. Cel mai bun exemplu pentru ceea ce are de urmat CSA Steaua e modelul FC Argeș. Echipa care era de drept public, fiind administrată direct de Primăria Pitești, n-a avut drept de promovare doi ani la rând, între 2017 și 2019. Apoi s-a creat o entitate privată, cu denumirea de Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, s-a primit avizul Departamentului juridic al FRF, după care Comitetul Executiv a anunțat în iulie 2019 că FC Argeș are drept de promovare. Echipa s-a clasat pe locul 2 și a intrat în Liga 1, unde activează acum.

Dorin Goian a vorbit despre conflictul CSA Steaua - FCSB: „Mă identific mai mult cu CSA datorită suporterilor”

Citește mai multe știri despre „meciul” FCSB - CSA Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.