Liga 3

Unul dintre argumentele celor de la CSA Steaua în lupta pentru palmares, contrazis chiar de un document intern de la MApN! Când s-a înfiinţat noua echipă de fotbal a Armatei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 02 martie 2021

CSA Steaua şi FCSB se luptă pentru palmaresul grupării înfiinţate în 1947, devenită, în timp, cea mai galonată din fotbalul românesc. Unul dintre argumentele celor de la CSA Steaua este că Armata n-a renunţat niciodată la secţia de fotbal, cu toate că n-a existat vreo altă echipă a MApN care să fi jucat în competiţii oficiale în perioada dintre 1998, anul în care Steaua s-a rupt de minister, şi 2017, când a apărut în Liga 4 Bucureşti echipa nouă.

Daniel Gherasim, fost președinte la Steaua între 1998 și 2000, a fost ultima voce care a rostit argumentul că MApN n-a renunțat niciodată la secţia de fotbal de la CSA Steaua. 

Prezent la GSP LIVE, fostul conducător al roș-albaștrilor a vorbit despre disputa pentru palmares și a explicat de ce crede că echipa din Liga a 3-a este continuatoarea celei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni: „Să vă mai spun un lucru: secția de fotbal a Armatei nu a dispărut niciodată, chiar dacă unii zic că s-a reînființat. Exista, dar nu era activitate. În 2013 sau 2015 s-a reluat activitatea. Din punctul meu de vedere, Steaua din Liga a 3-a este Steaua”, a spus Gherasim la GSP LIVE.

Gherasim, contrazis de MapN

Declarația lui Gherasim este contrazisă însă de un raport oficial al Ministerului Apărării Naționale.

În „Raportul asupra activității desfășurate de Ministerul Apărării Naționale în anul 2016”, publicat în aprilie 2017 în Monitorul Oficial, se arată că în 2016 Ministerul a luat decizia de înființare a unei echipe de fotbal profesionist, care să participe în competiții începând cu sezonul 2017-2018. Iată, mai jos, un facsimil din Monitorul Oficial, cu raportul publicat de MApN:

Captură din „Raportul asupra activității desfășurate de Ministerul Apărării Naționale în anul 2016”

VIDEO Daniel Gherasim, despre conflictul CSA Steaua - FCSB: „Armata nu a desființat niciodată secția de fotbal”

>

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.