Handbal

Dinamo, eșec în ultimul meci din EHF European League! Pe ce loc au terminat grupa

Golgeterul lui Dinamo, Amine Bannour FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  Tuesday, 02 March 2021

Dinamo a fost învinsă de Tatran Presov, scor 27-32, în ultimul meci al grupei din EHF European League. Bucureștenii încheie grupa pe penultimul loc. 

  • Din grupa lui Dinamo s-au calificat în „optimi”:  Fuchse Berlin, Nimes, Kristianstad și Sporting Lisabona.

Eliminată înaintea ultimei etape, Dinamo a jucat în Slovacia fără Kuduz, Mamdouh Shebib și Sajed Heidarirad. A pierdut după o prestație foarte slabă în prima repriză

Dinamo București s-a „dezumflat” după ce Federația Europeană de Handbal a decis practic calificatele în ”optimi”, în grupa B, la masa verde. Sporting a câștigat cu 10-0 disputa cu Fuchse Berlin și astfel campioana României nu mai putea face nimic pentru a prinde locul 4 în grupă.

Dinamo, eșec în ultimul meci din EHF European League

În aceste condiții, antrenorul Constantin Ștefan a decis să meargă la Presov, pentru meciul cu ultima clasată, fără trei titulari de bază: Ante Kuduz, Mamdouh Shebib și Sajed Heidarirad. Plus accidentații Andras Szasz, Stefan Vujici și Octavian Bizău. 

”Alb-roșiii” au făcut un meci foarte slab în prima repriză. Au greșit enorm și le-au pus mingi pe tavă gazdelor, care au punctat de 18 ori. Avantajul de 7 goluri, 18-11, a fost însă rapid redus de ”câini”. Dinamo s-a apropiat la două goluri când mai erau 13 minute de joc, grație unui joc bun al tunisianului Bannour și intervențiilor portarului Missaoui. Nu s-a putut însă mai mult, iar Tatran a câștigat clar, 32-27.

Dinamo încheie fără calificarea în ”optimi” sezonul european, unul în care a suferit mult fără spectatori, dar a cunoscut din plin și haosul programărilor meciurilor în campionatul intern, neavând un ritm constant de jocuri. 

Marcatori Dinamo: Bannour 11 goluri, Humet 4, Hanțaru 4, Mousavi 3, Botea 1, Ghionea 1, Savenco 1, Asoltanei 1, Gavriloaia 1. 

Clasament grupa B
1. Fuchse Berlin 14p
2. Nimes GARD 12
3. Kristianstad 11
4. Sporting Lisabona 10
5. Dinamo 7
6. Tatran Presov 6

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.