Liga 1

Cu ce echipă de fotbal ținea Dan Barna, vicepremierul României: „Plângeam când pierdea”

Dan Barna / Sursă foto: Libertatea

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 03 martie 2021

Vicepremierul României, Dan Barna, 45 de ani, a fost invitat marți seară în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Una dintre întrebările la care a trebuit să răspundă a fost legată de un episod dintr-o vizită electorală, la care a fost prezent și reputatul Emeric Ienei, antrenorul Stelei, cu care roș-albaștrii au câștigat CCE în 1986 la Sevilla. La momentul respectiv, deputatul de Sibiu a fost acuzat că nu l-a recunoscut pe tehnicianul „viteziștilor”, lucru negat dur ulterior de politician.

Dan Barna: „Am greșit, trebuia să-i cer primul autograful” 

Aseară, pornind de la întrebarea jurnalistei, Dan Barna a fost și o incursiune în tinerețea sa. „Am iubit Craiova din 83, cu acea Craiova Maxima, cu Balaci, cu Ștefănescu, cu Țicleanu, cu Lung, cu Geolgău. Sunt un iubitor de sport, în copilărie plângeam când echipele românești pierdeau cu alte echipe din afară. 

Am luat-o personal, a fost o jignire, când am citit că Barna nu l-a recunoscut pe Ienei. Maestrul Ienei a recunoscut apoi că am venit să-l salut. A fost un dialog firesc. Ideea că nu l-aș fi cunoscut pe dânsul m-a revoltat, chiar dacă eram în campanie electorală. Am greșit că poate, ca ordine de procedură, ar fi trebuit eu primul să-i cer autograful, nu să-i ofer eu pliantul și să-i dau autograf. Sunt dispus să recunosc asta", a comentat unul dintre cei mai importanți oameni ai politicii interne.

Eram aventurier! Aveam o imaginație bogată în copilărie, cu roluri pe care le împărțeam cu copiii. Eu eram D’Artagnan, de exemplu. Erau niște catacombe vizavi de școala noastră, foste depozite în vremea cetății burgului. Fugeam în pauze și ne imagineam acolo dueluri, ca muschetari. Având puține jucării materiale, că nu existau atunci, compensam prin imaginație -  Dan Barna

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu, ”blocat” la meciul Barcelonei: „Eram disperat, nu mai știam ce se întâmplă”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.