Campionate

Spectatori la Euro 2020! 25% din Arena Națională, deschisă publicului » Decizia autorităților

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 03 March 2021

Autoritățile au aprobat cererea Structurii Locale de Organizare în vederea accesului spectatorilor la cele 4 meciuri pe care București la va organiza la Euro 2020, în această vară. 25% din capacitatea totală a Arenei Națională ar urma să fie deschisă publicului.

Informarea vine în urma unei ședințe întrunite azi de Comitetul Interministerial Euro 2020, inițiată de ministrul Eduard Novak, la care au mai participat Raed Arafat, secretar de stat MAI, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe.

Spectatori la Euro 2020! 

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. 

Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020”, se arată într-un comunicat emis de FRF.

12.000 de locuri (aproximativ)reprezintă un sfert din capacitatea Arenei Naționale ce poate fi ocupată

12 orașear trebui să găzduiască meciurile de la Euro 2020: Londra, München, Roma, București, Bilbao, Amsterdam, Glasgow, St. Petersburg, Copenhaga, Dublin, Budapesta și Baku

100 de zileau mai rămas până la startul Campionatului European, amânat vara trecută din cauza pandemiei

Cum arată grupele Euro 2020

  • GRUPA A (MECIURILE LA ROMA ȘI BAKU): Turcia, Italia, Elveția, Țara Galilor; 
  • GRUPA B (ST. PETERSBURG ȘI COPENHAGA): Danemarca Belgia Rusia Finlanda; 
  • GRUPA C (AMSTERDAM ȘI BUCUREȘTI): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord 
  • GRUPA D (LONDRA ȘI GLASGOW): Anglia, Croația, Scoția, Cehia; 
  • GRUPA E (BILBAO ȘI DUBLIN): Spania, Polonia, Suedia, Slovacia 
  • GRUPA F (MUNCHEN ȘI BUDAPESTA): Ungaria, Franța, Germania, Portugalia.

Euro 2020: ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord. Partida urmează să aibă loc de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională - 21 iunie, între Ucraina și Austria, 18:00.

De asemenea, Bucureștiul a primit a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la 21:00.

Gică Popescu: „E exclusă varianta ca UEFA să ne ia organizarea EURO 2020"

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.