Liga 1

Becali s-a săturat! Ultimele vești l-au enervat teribil: „Scot echipa de pe teren!”

Gigi Becali, 62 de ani, patronul FCSB, amenință ca va scoate echipa de pe teren dacă greșelile de arbitraj din Liga 1 vor persista

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 martie 2021

Gigi Becali, 62 de ani, patronul FCSB, amenință ca va scoate echipa de pe teren dacă greșelile de arbitraj din Liga 1 vor persista. Totul în contextul conflictului LPF - FRF pe seama introducerii VAR.

„Dacă ăștia se vor certa ca șoarecele și pisica, vom avea VAR peste 100 de ani! Cheia este la Burleanu. Să nu o mai arunce pe Gino. Vrem VAR măcar la meciurile tari din play-off. Voi ajuta și eu cu bani pentru aducerea VAR, dar Burleanu trebuie să ia taurul de coarne.

Dacă nu vom aduce VAR-ul în România, atunci arbitrii vor decide campioana, iar eu nu vreau să ajung la mâna lor. Să văd și eu acum ce a înțeles Burleanu după ședința asta de la LPF! Eu nu cred ca FRF nu mai are bani pentru VAR. Au primit și ei bani de UEFA și FIFA. VAR-ul trebuie să devină o prioritate pentru Burleanu și FRF. 

Nu vreau să transformăm campionatul într-un circ prin scoaterea echipelor de pe teren, dar daca eu simt că sunt furat, așa voi face”, a declarat Becali pentru ProSport.

Toate detaliile despre VAR în Liga 1: un nou episod al conflictului LPF - FRF

Oficialii LPF Gino Iorgulescu, Justin Ștefan și fostul arbitru FIFA Marius Avram, prezentat astăzi ca manager de proiect VAR din partea Ligii, au susținut o conferință de presă la sediul LPF, imediat după întâlnirea avută cu președinții cluburilor din Liga 1, în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video.

Concluzia trasă de șeful LPF este că Federația Română de Fotbal va trebui să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului în Liga 1. Pentru ca discuțiile să fie deblocate, Gino Iorgulescu a solicitat o întâlnire lămuritoare pentru săptămâna viitoare cu Răzvan Burleanu (președinte FRF) și Orlando Nicoară (reprezentantul eAD, firma care deține drepturile de televizare ale meciurilor de Liga 1).

LPF exclude varianta de a contribui financiar la pregătirea arbitrilor, întrucât acest lucru s-ar afla în afara legii. Iar în cazul în care FRF va refuza să achite costurile pentru introducerea VAR, Gino Iorgulescu amenință cu reclamații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv!

Varianta optimistă: VAR peste 6 luni!

Dacă FRF va accepta să plătească pentru pregătirea arbitrilor, Liga 1 ar avea VAR în cel mai bun caz în 6 luni, după cum spune președintele Ligii: „Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR”.

Sorin Cârțu, reacție după ședința de la LPF. Ce spune despre greșelile de arbitraj

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.