Liga 1

Sepsi - Chindia, ciocnire cu „nașii” » Cifre relevante înaintea primului meci al etapei

Vineri este a 8-a confruntare între Sepsi, înființată în 2011, și Chindia, covăsnenii având un mare avantaj moral: în cele 7 confruntări directe de până acum, nu au cedat niciodată în fața târgoviștenilor

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 04 martie 2021

Vineri este a 8-a confruntare între Sepsi, înființată în 2011, și Chindia, covăsnenii având un mare avantaj moral: în cele 7 confruntări directe de până acum, nu au cedat niciodată în fața târgoviștenilor. Meciul, primul din runda #26, va începe la ora 17:30.

Emil Săndoi a spus mereu, încă de la începutul sezonului, că Sepsi face parte din elita Ligii 1, alături de FCSB, CFR și U Craiova. Iar parcursul covăsnenilor în acest sezon i-a dat dreptate. Mâine, la Sf. Gheorghe, Chindia vine după o victorie mare în campionat, cu U Craiova, însă dă piept cu una dintre puținele echipe pe care nu le-a învins niciodată în confruntările all-time: 7 meciuri, 4 înfrângeri, 3 remize, golaveraj 5-11.

Duelul celor două a început în Liga a 2-a, în sezonul 2016-2017, când Sepsi a câștigat acasă (2-1) și a remizat la Târgoviște (1-1). Și în turul acestui sezon, tot echipa lui Leo Grozavu s-a impus, în deplasare, cu 2-1.

Sepsi, echipa mai echilibrată

În partida de vineri, covăsnenii pornesc mari favoriți nu doar prin istoricul meciurilor directe, ci și al poziției în clasament, fiind pe 4, față de 8, locul ocupat de Chindia. În plus, cifrele demonstrează că Sepsi este o formație mult mai echilibrată. 

Are al doilea atac din Liga 1 (39 de goluri) și a 6-a apărare (25). La capitolul defensiv, târgoviștenii stau chiar puțin mai bine, fiind pe locul locul 5 (22), dar rămân în continuare pe ultima poziție ca ofensivă, cu doar 21 de reușite. Iar mâine nu se vor putea baza nici pe golgeterul lor, Daniel Popa (6 goluri), accidentat în partida de campionat cu oltenii.

E clar că vom întâlni o echipă foarte bună, una dintre cele mai puternice din campionat. Am anticipat parcursul lor fiindcă am văzut ce trasferuri au făcut, ce lot au. Dar noi sperăm să scoatem un rezultat pozitiv. Băieții sunt încrezători, suntem într-o poziție mulțumitoare, sperăm s-o păstrăm până la finalul sezonului regulat
Emil Săndoi, antrenor Chindia

Robert Ilyeș, regretul carierei: „Îmi pare rău că n-am jucat pentru naționala României! Aș fi evoluat și pentru Ungaria”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.