Liga 1

VIDEO Gino Iorgulescu, înfuriat de un jurnalist la conferință: „Vă dă cineva mesaje să mă întrebați asta! Sunteți mulțumit acum?!”

Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-a contrat cu un jurnalist la conferința de presă organizată azi, după ședința care a avut loc la sediul Ligii în privința implementării VAR.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 04 March 2021

Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-a contrat cu un jurnalist la conferința de presă organizată azi, după ședința care a avut loc la sediul Ligii în privința implementării VAR în Liga 1.

Motivul? Iorgulescu a fost deranjat de faptul că Viorel Grigoroiu, reporter Digi Sport, i-a adresat aceeași întrebare de două ori, în legătură cu absența lui Răzvan Burleanu, șeful FRF, de la întrunire.

Gino Iorgulescu: „Vă dă cineva mesaje să mă întrebați asta!”

  • Viorel Grigoroiu: Nu credeți că era potrivit să-l chemați și pe domnul Burleanu la această întâlnire? (min. 22 în video-ul de mai jos)
  • Gino Iorgulescu: Dar nu credeți că era potrivit să mă cheme și pe mine când s-a ales membrul LPF în Comitetul Executiv? Domnul Burleanu a făcut Adunarea Generală a mea fără mine, eu n-am fost invitat. Nu i-am întors serviciul, dar nu cred că era oportun. M-a chemat la Federație, o să mă prezint la dânsul, e mai mare decât mine la vârstă, o să discutăm, să vedem dacă deblocăm această situație. 
     
  • Viorel Grigoroiu: Nu știu de ce n-a fost posibilă o invitație a domnului Burleanu la această ședintă. L-ați sunat să vedeți dacă vine sau nu? Poate nu mai era cazul să mergeți săptămâna viitoare la Federație, câștigați timp. (min. 45 în video-ul de mai jos)
  • Gino Iorgulescu: De ce să-l sun? Ați mai pus întrebarea asta o dată. Vă dă cineva mesaj să mi-o puneți iar. N-am vrut să-l chem, da! Sunteți mulțumit?!

VAR în Liga 1: ultimele detalii

Oficialii LPF Gino Iorgulescu, Justin Ștefan și fostul arbitru FIFA Marius Avram, prezentat astăzi ca manager de proiect VAR din partea Ligii, au susținut o conferință de presă la sediul LPF, imediat după întâlnirea avută cu președinții cluburilor din Liga 1, în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video.

Concluzia trasă de șeful LPF este că Federația Română de Fotbal va trebui să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului în Liga 1. Pentru ca discuțiile să fie deblocate, Gino Iorgulescu a solicitat o întâlnire lămuritoare pentru săptămâna viitoare cu Răzvan Burleanu (președinte FRF) și Orlando Nicoară (reprezentantul eAD, firma care deține drepturile de televizare ale meciurilor de Liga 1).

LPF exclude varianta de a contribui financiar la pregătirea arbitrilor, întrucât acest lucru s-ar afla în afara legii. Iar în cazul în care FRF va refuza să achite costurile pentru introducerea VAR, Gino Iorgulescu amenință cu reclamații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv!

Varianta optimistă: VAR peste 6 luni

Dacă FRF va accepta să plătească pentru pregătirea arbitrilor, Liga 1 ar avea VAR în cel mai bun caz în 6 luni, după cum spune președintele Ligii: „Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR”.

Sorin Cârțu, reacție după ședința de la LPF. Ce spune despre greșelile de arbitraj

>

Citește mai multe știri despre implementarea VAR în Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.