Campionate

Bayern - Borussia Dortmund 4-2 » Hat-trick-ul lui Robert Lewandowski aduce victoria bavarezilor în „Der Klassiker”

+15 Foto
Bayern Munchen - Borussia Dortmund // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 06 March 2021

Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund în al cincilea „Der Klassiker” consecutiv, scor 4-2, cu două goluri venite în ultimele minute ale jocului.

Galben-negrii au început meciul extraordinar și au deschis scorul după doar 75 de secunde, prin Erling Haaland. Șutul norvegianului din afara careului mare a fost deviat suficient cât să îl bată pe Manuel Neuer. Haaland a reușit „dubla” în minutul 9, după ce Thorgan Hazard i-a pasat în fața porții goale. Avantajul de două goluri al Borussiei a fost diminuat în minutul 27, când Robert Lewandowksi a împins în plasă mingea trimisă de Leroy Sane în fața porții. 

Același Lewandowski a egalat înainte de pauză, în minutul 44, de la punctul cu var, după un fault comis în careu de Dahoud și acordat de arbitru cu ajutorul arbitrajului video.

Cu Haaland accidentat, Lewandowski a reușit hat-trick-ul

Erling Haaland s-a întins pe gazon în minutul 53 și a primit îngrijiri medicale din partea medicilor, acuzând dureri în zona gleznei. În minutul 60, atacantul norvegian a fost înlocuit. 11 minute mai târziu și Boateng a ieșit de pe teren, accidentat. În cazul stoperului lui Bayern, lucrurile păreau și mai grave. După ce s-a întins să respingă o minge, Boateng a rămas întins pe suprafața de joc și a fost scos de pe teren pe brațe.

Egalitatea s-a păstrat până în minutul 88, când Leon Goretzka și-a adus echipa în avantaj cu un șut din voleu, după o respingere nefericită a lui Thomas Meunier. Scorul final a fost stabilit de Bayern Munchen în minutul 90, prin Robert Lewandowski, care l-a învins pe Hitz de la 17 metri.

Clasament Bundesliga: Bayern, din nou lider

Bayern Munchen și-a recăpătat fotoliul de lider în Bundesliga. Echipa lui Hansi Flick are două puncte peste RB Leipzig și va întâlni Werder Bremen etapa viitoare, în deplasare. 

Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-2

Bayern Munchen - Borussia Dortmund, echipe de start:

Bayern: Neuer - Sule, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Coman - Lewandowski
Rezerve: Hoffmann, Choupo-Moting, Dantas, Gnabry, L. Hernandez, Martinez, Musiala, Roca, B. Sarr
Antrenor: Hans-Dieter Flick

Borussia Dortmund: Hitz - Meunier, Hummels, Zagadou, Schulz - Can, Delaney - Reus, Dahoud, T. Hazard - Haaland
Rezerve: Burki, Bellingham, Brandt, Morey, Moukoko, Passlack, Piszczek, Reinier, Tigges
Antrenor: Edin Terzic

VIDEO. Bayern - Borussia 6-2, meci din istoria „Der Klassiker”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.