Tenis

Legendarul Rivaldo a vorbit despre Simona Halep: „E ceva ce lipsește în cariera ei”

Rivaldo a vorbit despre Simona Halep

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 07 martie 2021

Rivaldo, fost mare internațional brazilian, care a câștigat bronzul alături de naționala țării sale la Jocurile Olimpice din 1996, a vorbit despre visul Simonei Halep (29 de ani, 3 WTA) de a cuceri o medalie la Tokyo.

Cu aproximativ patru luni înainte de statul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Rivaldo a vorbit despre importanța acestei competiții, rememorând parcursul Braziliei de la Olimpiada din 1996, când Seleção a cucerit bronzul. Fostul mare atacant s-a raportat la situația Simonei Halep, care-și dorește cu orice preț o medalie la Olimpiadă. 

Rivaldo: „Ca fost număr unu mondial, o medalie e ce îi lipsește Simonei Halep”

„Trebuie să ținem cont de sportul despre care vorbim și despre tradiția țării la acel sport. Chiar dacă a fost o realizare importantă pentru cariera mea, poate că aș fi putut face mai multe, așa cum a reușit Neymar și generația lui mai târziu, în 2016. 

Cred că depinde de importanța pe care o acorzi performanței și ce loc are în cadrul sportului pe care îl practici. Ca fost număr 1 mondial WTA și fostă câștigătoare de Grand Slam, poate că o medalie olimpică este ceva ce lipsește în cariera ei. Dacă acesta este cazul, cred că ar trebui să facă tot ce e posibil să fie în cea mai bună formă la aceste Jocuri Olimpice”, a spus Rivaldo pentru Betfair

Este o plăcere și un moment de referință în carieră să-ți reprezinți țara la o asemenea competiție. Din păcate, considerând tradiția uriașă pe care o are fotbalul brazilian, medalia mea de bronz de la Jocurile Olimpice a fost considerată mai degrabă o dezamăgire în acel moment.   
Rivaldo, fost internațional brazilian

Simona Halep vrea medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

O medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo e noul țel al dublei campioane de Grand Slam. Într-un interviu acordat Gazetei la finalul lui decembrie, Simona Halep a declarat că principalul său obiectiv e câștigarea unei medalii la JO de la Tokyo.

„Mi-aș dori foarte mult o medalie la Olimpiadă, pentru că parcă aș completa tot tabloul de trofee. O să încerc să-mi pun toată energia pentru partea a doua a anului, pentru Olimpiadă, însă nu poți să coordonezi sau să gestionezi atât de bine încât să fii 100% într-o anumită săptămână. Voi da tot ce am mai bun și sper din tot sufletul să fiu la capacitate maximă”, a afirmat Halep.

24 iulie - 1 auguste perioada în care va avea loc turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, obiectiv pe care Simona și l-a trasat pentru următorul an

VIDEO George Cosac, despre retragerea Simonei Halep de la Dubai: „E focusată pe câștigarea unei medalii”

>

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.