Tenis

Serena Williams, reacție după ce Meghan Markle a mărturisit că a avut gânduri suicidale: „A experimentat durere și cruzime”

Meghan Markle

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 martie 2021

Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa, Meghan Markle, ducesa de Sussex, au acordat postului CBS un interviu care a avut ecouri în întreaga lume.

După ce Meghan Markle, însărcinată cu o fetiță, al doilea copil al cuplului, i-a dezvăluit lui Oprah că a avut gânduri suicidale în timpul primei sarcini, din cauza felului în care era tratată, Serena Williams (39 de ani, 7 WTA) a postat pe Twitter un mesaj emoționant pentru prietena sa.

Serena Williams: „Cuvintele ei arată durerea și cruzimea pe care le-a experimentat”

„Meghan Markle, prietena mea lipsită de egoism, îşi trăiește viaţa - şi este un exemplu - cu empatie şi compasiune. Mă învață în fiecare zi ce înseamnă să fii cu adevărat nobil. Cuvintele ei arată durerea şi cruzimea pe care le-a trăit.

Cunosc foarte bine sexismul şi rasismul pe care instituțiile și media le folosesc pentru a denigra femeile şi persoanele de culoare, pentru a ne distruge, pentru a ne minimiza, pentru a ne demoniza. Trebuie să fim conștienți de obligația să condamnăm zvonurile răutăcioase și nefondate din presa tabloidă. Consecințele opresiunii sistematice asupra sănătății mentale sunt devastatoare şi de prea multe ori sunt letale.

Vreau ca fiica lui Meghan, fiica mea şi fiica ta să trăiască într-o societate condusă de respect. Fiți conștienți că roadele spiritului sunt iubirea, bucuria, pacea, bunătatea, credința, blândeţea şi autocontrolul. Nu există nicio lege împotriva lor”, a scris Serena Williams.

Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare. Şi m-am dus să văd «instituţia» (n.r. familia regală) şi am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mă simţisem aşa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru «instituţie»
– Meghan Markle

VIDEO George Cosac, replică pentru Alexis Ohanian, soțul Serenei Williams : „E cel mai ușor să-ți faci reclamă vorbind de rău pe cineva

>

Citește mai multe știri despre Serena Williams: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.