International

Mai rapid decât Adrian Mutu » Valentin Mihăilă începe să strălucească la Parma

+19 Foto
Valentin Mihăilă a înscris în Fiorentina - Parma 3-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday, 08 March 2021

Valentin Mihăilă (21 de ani), autorul golului 3 al Parmei în meciul cu Fiorentina, scor 3-3, a intrat pe locul 5 în topul românilor imediat în spatele lui Hagi. E prima rezervă gialloblu care înscrie în acest campionat, la al șaptea meci când nu a fost titular.

Mulți s-ar fi așteptat ca Man să fie primul care înscrie dintre cei doi români transferați de Parma în acest sezon. Dar a făcut-o Mihăilă, ce a avut nevoie de al zecelea meci, la 3-3 cu Fiorentina, și o repriză pentru a intra în topul stranierilor cu gol în Serie A. Fostul oltean prinde locul 5, cu 407 minute jucate în echipa lui Roberto D'Aversa până și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Valentin Mihăilă, gol și în Coppa

Are doar patru nume deasupra, depășindu-i ca rapiditate pe Mutu (510), românul cu 103 goluri în elita Italiei, pe Mitriță (461), Pușcaș (473), Mateuț (449), Torje (691) și Lupu (707). Mihăilă e la a doua reușită în Italia, după golul contra lui Lazio în „optimile” Cupei (1-2), singurul în care a fost integralist după mutarea de la Craiova. Valentin a mai bifat o premieră duminică: întâiul venit de pe banca de rezerve care punctează în campionat pentru „cruciați”. În etapa a 26-a!

VIDEO. Vezi golul lui Mihăilă din Fiorentina - Parma

Acuze pentru Mihăilă la faza de 3-3

„Un gol și un assist. A intrat pe teren și a fost decisiv. Se vede că are talent și fler în fața porții. zona ofensivă. Și e jucător născut în 2000!”, remarcă Gazzetta dello Sport. Dincolo de laude, lui Mihăilă i se reproșează finalul: „Comite încă diverse erori ale tinereții, una dintre acestea în a păstra mingea la 3-2. Dar e unicul ce-și depășește adversarul când intră în duel. S-a mișcat bine când a marcat, urmărind atent acțiunea”, a scris Gazzetta di Parma, acordându-i nota 6,5.

TIMP PENTRU PRIMUL GOL ÎN SERIE A

JucătorMinuteEchipăMeciVârstă
1. F. Răducioiu119Barivs. Torino (2-1)20
2. A. Stoian146Chievovs. Pescara (2-0)21
3. M. Lăcătuș265Fiorentinavs. Atalanta (3-1)26
4. G. Hagi308Bresciavs. Foggia (4-1)27
5. V. Mihăilă407Parmavs. Fiorentina (3-3)21

7e nota primită de Mihăilă pentru repriza contra Fiorentinei în Gazzetta dello Sport, ce l-a ales cel mai bun de la Parma. Man a luat 6 pentru cele 28 de minute jucate

Important la golul de 3-2, după ce improvizase mai devreme o frumoasă lovitură de cap. Man e însă mereu imperceptibil în fazele când echipa n-are mingea. Nota 5,5 
- Gazzetta di Parma, cotidian local

Citește mai multe știri despre Parma:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.