Liga 1

UPDATE Viitorul, o nouă lovitură » „Perla” lui Hagi a semnat cu noua echipă! Comunicatul oficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 martie 2021

Alexandru Mățan a fost transferat de Columbus Crew de la Viitorul Constanța, contra sumei de 1,5 milioane de euro.

UPDATE, ora 20:10. Viitorul a anunțat despărțirea de Mățan

FC Viitorul Constanța și Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Under 21 Alexandru Mățan la formația din Major League Soccer, campioana S.U.A în 2008 și 2020! 

În vârstă de 21 de ani, Mățan a evoluat în 24 de partide din acest sezon pentru echipa noastră (23 în Liga 1 și 1 în Cupa României). Produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009, Alex Mățan a îmbrăcat, în toate competițiile, de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanța și a contribuit la câștigarea, în 2019, a Cupei și Supercupei României. Alex este un component de bază al Naționalei U21 a României, alături de care s-a calificat la C.E U21 din acest an. 

Mulțumim, Alex, pentru evoluțiile în tricoul negru-albastru și îți dorim mult succes la noua formație!

- Comunicat Viitorul

Alex Mățan a plecat de la Viitorul

Internaționalul de tineret a semnat cu campioana en-titre din MLS, principala competiție de fotbal din SUA. Viitorul Constanța a ajuns la un acord cu formația Columbus Crew și l-a cedat pe Alexandru Mățan, care a fost promovat în 2016 la prima echipă a clubului patronat de Gică Hagi.

Viitorul l-a vândut pe Mățan

Alexandru Mățan este al patrulea jucător important pe care Viitorul l-a pierdut în această iarnă, după Gabriel Iancu, Kevin Luckassen și Bradley de Nooijer. Viitorul poate rata play-off-ul pentru al doilea an consecutiv. Trupa pregătită de Mircea Rednic se află la 8 puncte de Academica Clinceni, locul 6 în acest moment, ultimul care asigură prezența în play-off. Formația din Ilfov are însă un meci în plus disputat.

Columbus Crew ar fi plătit 1,5 milioane de euro pentru Alexandru Mățan. În total, Gică Hagi a obținut aproximativ 2,5 milioane de euro pentru jucătorii vânduți în mercato de iarnă din acest sezon.

5 goluria marcat Alexandru Mățan la Viitorul Constanța

Columbus Crew l-a transferat pe Mățan

Alex e un tânăr promițător, iar abilitățile sale tehnice, driblingul și faptul că poate să evolueze pe ambele părți ale terenului, îl fac un jucător-cheie pentru stilul nostru de joc. Este un jucător creativ, capabil să joace în extremă sau central, iar Mățan poate fi o opțiune de atac dinamică, ce va fi ideală pentru programul încărcat din CONCACAF Champions League și MLS din următorul sezon. Suntem încântați să îi urăm bun venit și nerăbdători să îl integrăm în club.
Tim Bezbatchenko, manager general Columbus Crew

12 pase de gola oferit Alexandru Mățan pentru Viitorul Constanța, în 66 de partide

2 titluride campioană a câștigat Columbus Crew în MLS: în 2008 și 2020. Formația din Ohio evoluează pe Historic Crew Stadium, o arenă cu aproximativ 20 de mii de locuri

VIDEO. Dorinel Munteanu a dezvăluit punctul slab al lui Gheorghe Hagi: „Dan Petrescu era mereu nervos din cauza asta”

>

VIDEO. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.