Liga Campionilor

Borussia Dortmund - Sevilla 2-2. VIDEO + FOTO Haaland îi duce pe nemți în „sferturile” Ligii, după un final dramatic!

+14 Foto
Borussia Dortmund și Sevilla se întâlnesc marți, de la ora 22:00, în returul optimii de finală din Liga Campionilor.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 martie 2021

Borussia Dortmund și Sevilla au remizat, scor 2-2, în returul optimilor de finală din Liga Campionilor. Nemții profită de victoria din turul de pe Ramon Sanchez Pizjuan, scor 3-2.

Dortmund venea cu un avantaj considerabil din manșa tur. Se impusese 3-2 pe Ramon Sanchez Pizjuan, dar startul returului le-a arătat că trebuie să fie vigilenți. Ocampos a ratat o ocazie importantă în minutul 2, apoi i-a pasat lui Suso, pentru un alt șut periculos.

Dortmund - Sevilla, decis de Haaland

Dortmund s-a mulțumit să stea la cutie și a lovit pe prima contră periculoasă, în minutul 35. Haaland a scăpat cu dibăcie de marcajul fundașilor centrali adverși și a marcat simplu, cu latul, din 6 metri, după o pasă a lui Reus. Primele secvențe ale reprizei secunde au adus o succesiune incredibilă de evenimente. Haaland a marcat un gol de excepție, însă VAR l-a anulat și a dictat penalty pentru Dortmund. Norvegianul a ratat, însă VAR a intervenit din nou și a dictat repetarea loviturii de pedeapsă. Haaland n-a mai ratat și a ajuns la 10 reușite în acest sezon al Ligii.

Sevilla a riscat și mai mult, a produs ocazie, după ocazie, și a înscris un gol al speranței în minutul 69. En Nesyri a transformat un penalty în stilul celui Marius Lăcătuș pe „Sanchez Pizjuan”. Același atacant a punctat în al 5-lea minut de prelungire, cu capul, dintr-o centrare a lui Rakitic. Au urmat două minute în care spaniolii s-au aruncat spre careul advers în căutarea golului care ar fi trimis meciul în prelungiri. Dortmund a tremurat serios la mingile trimise de iberici, însă a reușit să reziste până la fluierul final al arbitrului.

Dortmund luptă pe toate fronturile

Andaluzii se pot concentra acum pe La Liga. Ocupă momentan locul 4, dar înfrângerile din ultimele două runde au apropiat-o amenințător pe Real Sociedad. Dortmund continuă lupta pe toate fronturile. Întâlnește divizionara secundă Kiel în semifinalele Cupei Germaniei, e calificată în sferturile Ligii și trage tare să revină în top 4 în Bundesliga.

Erling Haaland, omul recordurilor în Liga Campionilor

  • este fotbalistul care a ajuns cel mai repede la 20 goluri în Champions League, în 14 partide;
  • are o medie de un gol la 50 de minute jucate în Liga Campionilor, cea mai ridicată dintre fotbaliștii cu cel puțin 18 reușite;
  • a devenit al 4-lea marcator din istoria Borussiei Dortmund în Champions League;
  • este fotbalistul care a ajuns cel mai rapid la 12 goluri marcate pentru aceeași formație în Champions League. A reușit asta în 7 partide în tricoul lui Dortmund;
  • este golgeterul actualei ediții, cu 10 goluri.

Borussia Dortmund - FC Sevilla 2-2

Dortmund - Sevilla, echipe de start:

Dortmund: Hitz - Morey Bauza, Can, Hummels, Schulz - Dahoud, Delaney, Bellingham - T. Hazard, Haaland, Reus 
Rezerve: Burki, Drljaca - Brandt, Knauff, Meunier, Moukoko, Passlack, Piszczek, Raschl, Reinier, Tigges, Zagadou 
Antrenor: Edin Terzic 

Sevilla: Bono - J. Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna - Jordan, Fernando, Oscar - Ocampos, Es Nesyri, Suso 
Rezerve: Vacklik, Vacas - L. De Jong, El Haddadi, Escudero, A. GOmez, S. Gomez, Gudelj, Rakitic, Rekik, Romero, O. Torres 
Antrenor: Jule Lopetegui

Stadion: Signal Iduna Park
Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

VIDEO. Cele mai tari goluri din turul optimilor de finală

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.