Liga Campionilor

Schimbări uluitoare în Liga Campionilor! Cum va arăta competiția din 2024

Schimbări uluitoare în Liga Campionilor

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 09 March 2021

Andrea Agnelli, proprietarul lui Juventus și președintele ECA, cere ca două dintre marile cluburi care nu se califică direct în Liga Campionilor din campionatele interne să fie admise totuși în competiția-regină. Și grupările ce participă în Champions să nu poată transfera jucători între ele.

Cel târziu în aprilie, Comitetul Executiv UEFA va confirma noua Ligă a Campionilor, care se va lansa în 2024. Cu 225 de meciuri în total, o sută în plus față de actuala CL, și fără grupe, cele 36 de echipe (în loc de 32) urmând să se întâlnească în prima fază într-un "sistem elvețian" (model propus de Edwin van der Sar, directorul executiv al lui Ajax, în 2019), ca la șah: fiecare va juca zece meciuri cu zece adversari diferiți (cinci acasă, cinci în deplasare; fără tur-retur).

Liverpool, locul 8 în Premier League, acces în Liga Campionilor!

Andrea Agnelli, patronul lui Juventus și președintele ECA (Asociația Cluburilor Europene), vrea ca două dintre cele patru tichete în plus să fie rezervate marilor echipe care nu au reușit să se califice în Champions League din campionatele interne (s-ar folosi o ierarhie a coeficientului UEFA pentru ultimele 5 sezoane în Ligă), scrie The Times, "o plasă de siguranță pentru puteri". 

De genul Liverpool (8 în Premier), Arsenal (10) sau Dortmund (6 în Bundesliga) acum. "Trebuie să vedem cum alocăm acele patru locuri. Un echilibru între biletele pentru campioane și cele pentru meritocrația europeană", afirmă Agnelli.

Un transfer de genul Neymar ar fi interzis

Tot acesta se așteaptă și la o schimbare importantă în mercato. Ce pretinde Agnelli? Cluburile implicate în Ligă să nu mai aibă voie să transfere jucători între ele. De exemplu, să se interzică o mutare precum a fost cea a lui Neymar, cumpărat de PSG în 2017 de la Barcelona cu 222 de milioane de euro. "Nu ar mai fi tranzacții de sute e milioane între grupările participante în Champions League. Poate că se vor concentra pe cei mai buni fotbaliști din țările mai mici".

VIDEO Sergiu Costin rememorează experiența din Champions League

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.