Nationala

Decizia lui Rădoi: „naționala” se mută de la Ploiești! Ce stadion va găzdui meciul cu Macedonia de Nord

România a câștigat ultimul meci jucat pe „Ilie Oană”, 5-3 cu Belarus, într-un „amical”

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday, 09 March 2021

Meciul dintre România și Macedonia de Nord, primul pentru „tricolori” în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, nu se va juca la Ploiești, pe „Ilie Oană”, așa cum se stabilise inițial.

În schimb, reprezentativa României va debuta în campania de calificări la București, pe „Arena Națională”, unde 3 zile mai târziu va întâlni și Germania. 

„Noi, inițial, ne gândeam că poate până în martie se va debloca situația și am putea avea spectatori și ne gândeam că la un meci cu Macedonia de Nord stadionul din Ploiești se va umple. Cum situația nu a evoluat și în martie se va juca fără spectatori, Mirel s-a gândit că nu are rost să se deplaseze cu lotul la Ploiești și locația a fost schimbată pe Arena Națională. Nord-macedonenii sunt și ei de acord, mai ales că ei vor juca la EURO două meciuri pe stadion”, au transmis surse federale pentru GSP.ro.

Valeriu Răchită: „Este decizia selecționerului”

Valeriu Răchită, consilier al CSM Ploiești și responsabil cu menţinerea stadionului „Ilie Oană” la standardele UEFA 4, spune că decizia de schimbare a stadionului-gazdă pentru meciul cu Macedonia de Nord i-a aparținut selecționerului Mirel Rădoi. 

„Am primit astăzi un telefon, ne cer scuze oficialii de la FRF pentru că noi am investit în acest stadion pentru meciul de pe 25 martie, dar am înțeles că este decizia selecționerului ca meciul să se joace pe Arena Națională. Gazonul (de pe Ilie Oană) este perfect, noi începuserăm acum să înlocuim bucata de iarbă din fața porții cu alte rulouri, deja oamenii sunt pe teren și se ocupă. Pe 25 ar fi fost totul la nivel UEFA 4, dar am înțeles că este strict decizia selecționerului, pe care o respectăm”, a spus Răchită la PRO X. 

Programul României în Grupa J preliminară pentru CM 2022

  • 25 martie: România - Macedonia de Nord 
  • 28 martie: România - Germania 
  • 31 martie: Armenia - România 
  • 2 septembrie: Islanda - România 
  • 5 septembrie: România - Liechtenstein 
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord - România 
  • 8 octombrie: Germania - România 
  • 11 octombrie: România - Armenia 
  • 11 noiembrie: România - Islanda 
  • 14 noiembrie: Liechtenstein - România

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.