Liga Campionilor

Nu-și merită banii! Cristiano, al treilea dezastru în Ligă după Ajax și Lyon

+18 Foto
Nu-și merită banii! Cristiano, al treilea dezastru în Ligă după Ajax și Lyon

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 10 martie 2021

Cristiano Ronaldo, plătit cu 31 de milioane de euro anual de Juventus, nu a contat ofensiv în dublă manșă și e vinovat la golul ce a decis eliminarea. ”O eroare gravă să te ferești în zid”, acuză Capello

Obișnuit să lupte pentru trofeu la Real, cu care a jucat opt semifinale la rând și a câștigat patru Ligi, Ronaldo n-a trecut cu Juventus nici măcar de "sferturi" în trei sezoane de când s-a mutat la Torino! Mai mult, pentru a doua oară consecutiv, după Lyon în ediția trecută, bianconerii au părăsit competiția în "optimi" în fața unui outsider (3-2 cu FC Porto), după altă dublă manșă în care Cristiano a fost umbra starului plătit cu 31 milioane €, imens față de rezultate. "Blestemul Champions dă verdictul falimentului operațiunii CR7!", a remarcat dur agenția Sportmediaset.

Premieră istorică

"Bătrâna Doamnă, trădată de Ronaldo", a titrat pe copertă Corriere dello Sport. De la hattrickul cu Atlético din 2019, practic portughezul de 36 de ani n-a mai fost decisiv, chiar dacă a marcat cu Ajax și Lyon. Clubul nu și-a acoperit investiția, mai ales în vremuri de pandemie, iar acum ar putea rata și titlul. E prima oară în istorie când e eliminat de două ori la rând în faza "optimilor". Și întâia dată din ultimii 15 ani când Cristiano nu marchează deloc în eliminatoriile competiției!

"N-au simțit pericolul"

CR7 a avut o singură ocazie în retur, în prelungiri, și a greșit la golul doi al oaspeților. "Cine stă în zid n-are voie să se întoarcă niciodată cu spatele de teamă că-l va lovi mingea! E o greșeală gravă și impardonabilă. El și cu Morata s-au ferit, nu este vina portarului. Nu aveau ce să caute acolo dacă ei procedează așa", a acuzat Fabio Capello. Antrenorul Pirlo a încercat să îi scuze: "Noi am ales cine să stea în barieră. Au greșit, dar nu s-a mai întâmplat să se întoarcă, poate că au crezut că lovitura liberă e de la distanță mare și nu au simțit pericolul!". Sérgio Oliveira a executat pe jos și a egalat la doi (115), golul lui Rabiot (aflat și el la zid) cu capul fiind inutil. Cu un om în plus mai bine de o oră, Juve n-a reușit calificarea, deși Chiesa a marcat "doppietta"! 

"Când faci patru mari erori într-o dublă manșă din «optimile» Ligii poți fi eliminat. Vor trebui să treacă mai multe zile pentru a uita acest joc. E abia martie însă și putem urca în topul Seriei A" 

"Nu știu de ce-a fost dat afară Sarri, dar eu am fost adus la Juventus pe termen lung, pentru un proiect ce se va derula pe mai mulți ani. Așa că nu-mi fac griji. ciclul meu este abia la început" 
Andrea Pirlo, antrenor Juventus 

"Am arătat care e ADN-ul lui Porto. Ne-am pregătiți să suferim, dar și să îi creăm probleme lui Juventus. Am fost o echipă adevărată și jucătorii au muncit fantastic" 
Sergio Sérgio Conceição, antrenor Porto

14goluri a marcat Cristiano în Ligă în trei sezoane la Juventus (6-4-4), cu unu mai puțin decât în ultima stagiune la Real Madrid

15ani sunt de la precedenta ocazie în care Ronaldo a legat trei sezoane de Ligă fără să joace în semifinalele Ligii, 2004-2006 cu Man. United

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.