Liga 1

EXCLUSIV Ionuț Negoiță, radiografia celor 8 ani de la Dinamo: „Am preluat un club ca și mort!” » Câți bani a pierdut + ultimatum pentru DDB: „Răbdarea mea are o limită”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 martie 2021

Ionuț Negoiță, 47 de ani, fostul patron al clubului Dinamo, om de afaceri în imobiliare, industria hotelieră și construcții, a participat la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Acesta a oferit detalii despre banii pierduți cu echipa din Ștefan cel Mare și despre relația cu suporterii din DDB, cărora le transmiteun mesaj clar, somându-i să părăsească mai repede birourile de la Hotelul RIN.

- Domnule Negoiță, ați ieșit pe minus să înțeleg de la Dinamo!
- Financiar am ieșit în pierdere mare, peste 10 milioane!

>

- Lumea v-a acuzat că ați vândut o parte din Săftica.
- În insolvență era nevoie de o sursă de finanțare în cadrul societății și trebuia valorificat ceva. S-au dus niște bani pentru a acoperi unele probleme. Eu am pierdut bani și timp pentru că n-am mai avut vreme să mă ocup de afacerile mele. Plus un stres foarte mare.

- Inclusiv din partea suporterilor.
- Care au venit și au dat foc hotelului, au aruncat cu materiale pirotehnice. Erau 15-20, dar erau influențați. De la explozii s-au crăpat și geamurile. Acel eveniment a pus capac. M-a făcut să fiu mult mai hotărât decât eram până atunci să plec. Să tranșez mult mai repede acest subiect.

- Erați la hotel atunci?
- Da, dar eram la etajul 15. Departe de ei. Suporterii erau supărați că l-am schimbat pe Rednic. Eu le-am spus să ia clubul și să pună antrenor pe cine vor ei. Eu știam mai multe lucruri din spate. A fost o decizie bună că l-am schimbat pe Rednic. De obicei, nu mă grăbesc să iau decizii.

- În ce relații sunteți cu DDB?
- Acel incident neplăcut a fost creat de către ei. Eu înțeleg dorința suporterilor. Și eu sunt suporter, chiar dacă nu sunt fanatic.

- Sunteți înscris în DDB?
- Nu sunt încă înscris. Mi-au lăsat multe lucruri pe care eu le gestionez... Când vom clarifica aceste lucruri și nu voi mai avea cheltuieli indirecte cu clubul o să mă înscriu în DDB.

- Adică?
- Unii se înscriu cu o mie și ceva de euro. Eu am cheltuială lunară cu Dinamo. Ei acum au birourile clubului și magazinul de prezentare la mine. Ei nu plătesc nimic, absolut nimic! Sunt peste 400 de metri pătrați, deci sunt vreo 4.000-5.000 de euro pe lună, plus TVA, plus utilitățile. Prețurile sunt oricum la jumătate pentru că erau făcute pentru club.

- Păi, și ce urmează?
- Eu sper să găsească o soluție. Momentan nu pot să-i dau afară. Eu am salvat Dinamo! Era ca și mort când l-am luat, e ca și un copil, dar până la un punct. Nu pot să suport la nesfârșit toate cele... Nu iau decizii radicale, dar și răbdarea mea are o limită! Ca și cu copilul: chiar dacă e al tău, nu accepți să arunce cu pietre în tine sau să facă anumite lucruri pentru că e prea mult.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EDIȚIA CU IONUȚ NEGOIȚĂ

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.