Tenis

VIDEO Roger Federer s-a întors! Victorie dramatică la primul meci după 14 luni

Roger Federer a revenit în circuit / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 martie 2021

Roger Federer (39 de ani, 6 ATP) a revenit astăzi în circuitul masculin, după o pauză îndelungată, de 14 luni. Elvețianul s-a calificat în optimi la Doha, câștigând în trei seturi primul meci competitiv din acest an. 

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii lui „Swiss Maestro”. După ce și-a prelungit absența din circuit și a ratat și Australian Open, Roger Federer a revenit, în sfârșit, în competițiile oficiale din ATP. Și a făcut-o cu succes, învingându-l în turul secund - a avut primul tur liber - pe britanicul Daniel Evans (30 de ani, 28 ATP), scor 7-6 (8), 3-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 26 de minute. 

N-a fost cea mai facilă misiune pentru Federer, aflat la primul meci oficial din ianuarie 2020 încoace. Elvețianul a avut dificultăți în a-și găsi ritmul și a părut departe de forma de dinainte de accidentare, însă, chiar și așa, a scos-o la capăt și s-a calificat în optimi, acolo unde îl așteaptă imprevizibilul georgian Nikoloz Basilashvili (29 de ani, 42 ATP).

Roger Federer, victorie la primul meci după 14 luni

După o primă manșă câștigată la tie-break, nu înainte de a anihila o minge de set a adversarului, marele campion elvețian a scăzut ritmul în setul secund, suficient pentru ca Evans să facă un break ce s-a dovedit a fi decisiv. Cei doi au mers cap la cap în setul trei, iar Federer a ieșit învingător după ce a fructificat un game mai slab la serviciu al lui Evans, impunându-se cu 7-5. 

Federer a încheiat partida cu 13 ași și un procentaj de 79% al punctelor câștigate cu primul serviciu. Nu la fel de mare a fost procentajul mingilor de break fructificate de Federer. Roger a reușit să câștige doar una dintre cele patru șanse de break din meci.

VIDEO Hănescu și-a amintit de primul meci cu Federer: „Bă, parcă nu-i atât de speriat!” + lovitura care l-a uimit încă de la încălzire

>

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.