Europa League

FOTO+VIDEO. „Optimile” Europa League, manșa tur » Mircea Lucescu, aproape eliminat! Rezultatele complete + marcatorii

+24 Foto
Joi s-au disputat partidele tur din „optimile” Europa League. Meciurile din manșa secundă sunt programate peste o săptămână, joi, 18 martie.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 March 2021

Joi s-au disputat partidele tur din „optimile” Europa League. Meciurile din manșa secundă sunt programate peste o săptămână, joi, 18 martie.

Primul calup de meciuri - cel de la 19:55 - a propus duelul românesc din „optimi”, Ianis Hagi (Rangers) vs. Nicolae Stanciu (Slavia Praga), care s-a încheiat la egalitate, 1-1. Românii și-au pus serios amprenta asupra jocului, Stanciu reușind golul cehilor, iar Ianis semnând un assist (detalii, pe larg, AICI).

În Ucraina, Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) n-a avut nicio șansă în fața celor de la Villarreal. Ambii stoperi ai „Submarinului galben” au marcat, spaniolii au câștigat astfel cu 2-0, iar șansele tehnicianului român la calificare sunt minime.

Ciprian Tătărușanu (AC Milan) a fost rezervă în cel mai tare meci al fazei. Italienii au egalat-o în prelungiri pe Manchester United, 1-1. 

Surprize nu s-au produs nici în partea a doua a serii. Favoritele AS Roma, Granada, Arsenal și Spurs au câștigat meciurile, fiind marile favorite la calificarea în sferturile de finală.

„Optimile” Europa League, manșa tur » Rezultate integrale

FINAL » Olympiakos - Arsenal 1-3

FINAL » Tottenham - Dinamo Zagreb 2-0

FINAL » AS Roma - Șahtior 3-0

FINAL » Granada - Molde 2-0

FINAL » Dinamo Kiev - Villarreal 0-2

  • Au marcat: P. Torres 30, Albiol 52
  • Tudor Băluță (Dinamo Kiev) și Andrei Rațiu (Villarreal) nu au făcut parte din loturile celor două formații pentru acest meci
  • Vezi AICI Live+Statistici!

FINAL » Slavia Praga - Rangers 1-1

FINAL » Manchester United - AC Milan 1-1

FINAL » Ajax - Young Boys 3-0

Hațegan, arbitrul duelului Nicolae Stanciu vs. Ianis Hagi din Europa League

Ovidiu Hațegan (40 de ani) a fost la centrul meciului dintre Slavia Praga și Rangers, duelul românilor Nicolae Stanciu - Ianis Hagi. Arădeanul a fost ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, și de Istvan Kovacs - arbitru de rezervă. În camera VAR s-au aflat doi italieni, Marco Di Bello și Paolo Valeri.

Pentru Hațegan, duelul dintre Slavia și Rangers a fost primul pe care l-a condus în competițiile europene după scandalul de pe 8 decembrie, de la PSG - Istanbul Basaksehir, când meciul s-a întrerupt din cauza unor alegații de rasism.

Alexandru Deaconu, delegat la Manchester United - AC Milan 1-1

În vreme ce pe plan intern arbitrii și cei din conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor sunt tot mai contestați din cauza erorilor grave care se comit etapă de etapă în Liga 1, pe plan internațional, arbitrajul românesc e mai bine reprezentat ca niciodată. Alexandru Deaconu a fost delegat, ca observator de arbitri, la Manchester United - AC Milan.

Ianis Hagi, campion în Scoția! Rangers, primul titlu după 10 ani

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.