Liga 1

EXCLUSIV Probleme noi la Dinamo » Datorie uriașă la firmele lui Negoiță: „Sute de mii de euro pentru mâncare, cazare, prestări servicii”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 martie 2021

Ionuț Negoiță, 47 de ani, fostul patron al clubului Dinamo, om de afaceri în imobiliare, industria hotelieră și construcții, a participat la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

Acesta a vorbit despre DDB, despre motivele pentru care a renunțat la Dinamo și despre datoriile pe care clubul le are către societățile sale. Mai mult, nu e de acord cu cei care se laudă că au dat o sumă mică de bani pentru susținerea clubului.

- Domnule Negoiță, în acest moment, cei din DDB sunt singura sursă de venit.
- E de apreciat. Eu sper să reușească să strângă banii pentru licență. Ar fi mare păcat dacă nu s-ar întâmpla asta. E un club cu tradiție, unul din Liga 1, un club care nu are mari datorii.

>

- Sunt datorii și către dumneavoastră?
- Către firme care furnizau mâncare, cazare, prestau servicii. 900.000 de euro, dar nu către mine personal, către societăți.

- Există și oameni care se implică...
- Am observat că foarte mulți se dau cunoscători, importanți, bogați, interesanți, din vorbe. Apar la televizor și caută subiecte, dar când să facă ceva își caută motive. Ce face DDB e fără precedent în România! Ar fi extraordinar să depășească acest hop și să țină Dinamo în Liga 1, chiar dacă fără performanțe notabile.

- Spuneți-mi... 
- Imediat! Îi văd pe câte unii că-și fac poză că și-au luat abonament de 1.400 de euro, dar clubul ăsta se ține cu milioane! Când te dai dinamovist, pune 10.000-20.000 de euro! Dacă se strâng 10-20 de oameni de afaceri se adună o sumă frumușică. Se mai pot face și din publicitate. Se pare că mulți vorbesc, puțini fac.

- Ați renunțat la Dinamo pentru că n-ați mai avut bani? Sau n-ați mai avut pentru echipă?
- Am renunțat la Dinamo pentru că n-am mai avut bani pentru el. Sunt o persoana echilibrată, chiar dacă am intrat în fotbal. A fost o ambiție a mea, cu toate că multă lume îmi spunea să-mi văd de treabă și n-am vrut să ascult. N-am jucat all-in pe fotbal, business-urile mele au mers înainte. Mi-au trebuit ani buni să realizez că în fotbal nu poți construi ceva serios.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU IONUȚ NEGOIȚĂ

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.