Liga 1

Gigi Becali a fost reabilitat! EXCLUSIV Patronul FCSB anunță o lovitură uriașă după victoria de la ÎCCJ: „Iau 13 milioane de euro!”

Gigi Becali a obținut reabilitarea la ÎCCJ

Articol de Răzvan Luţac, Remus Dinu  —  vineri, 12 martie 2021

Gigi Becali (62 de ani), patronul celor de la FCSB, are motive de bucurie. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în cele din urmă, cererea latifundiarului de a fi reabilitat judecătoresc.

  • Reabilitarea este o instituție de drept penal, care are rolul de a înlătura, în anumite condiții expres prevăzute de codul penal, consecințele condamnării unei persoane care a săvârșit o infracțiune penală.

Este cea de-a treia încercare a lui Gigi Becali de a fi reabilitat. Precedentele două tentative ale patronului de la FCSB fuseseră respinse de ÎCCJ. Contactat de GSP.ro, Becali a comentat decizia și a anunțat că se pregătește să intermedieze o tranzacție de milioane de euro.

„Ce mare lucru? A mai fost respins ba că n-aveam o chitanță în original de achitare a prejudiciului, ba că nu știu ce. Chestii minore. E în regulă acum. 

De șase luni de zile, aveam un contract să vând fabrica de armament (n.r. - Uzina Mecanică de la Drăgășani) pe 13 milioane de euro, dar nu puteam, că n-aveam licență de fabricat gloanțe pentru că aveam cazier. Fiind patron, aveam nevoie de licență, iar oamenii care o cumpără mi-au spus că aveam nevoie de licență. Acum iau licența și îmi iau banii! Iau 13 milioane de euro și iau banii pe fabrică”, a spus Becali, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Gigi Becali: „Să candidez? Vrei să mai fac altă pușcărie?”

Deși are din nou dreptul de a alege și de a fi ales în funcții publice, Gigi Becali a respins cu vehemență posibilitatea de a candida din nou în vreo funcție sau de a reveni pe scena politică. 

„Să candidez? Doamne, ferească-ne! Vrei să mai fac altă pușcărie? Candidezi, faci pușcărie! Au voie să candideze doar oamenii lor. Dacă nu ești cu ei, n-ai voie să candidezi”, a mai spus Becali, în dialogul cu reporterul GSP.ro. 

Gigi Becali a fost condamnat în 3 dosare: Valiza, Schimbului de terenuri cu MApN și Sechestrarea de persoane. Latifundiarul a stat în închisoare aproape 2 ani, fiind eliberat în aprilie 2015.

Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la

-pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

VIDEO Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.