Nationala

EXCLUSIV Marius Lăcătuș, dezvăluire după aproape 3 decenii: „Cineva din fotbal mi-a blocat drumul spre Mondialul din ‘94! Am bănuielile mele”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 martie 2021

Marius Lăcătuş, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Stelei, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Lăcătuș a fost difuzată pentru prima dată în septembrie 2020

- Marius, în 1990 ai marcat la Mondial împotria URSS, cu Dasaev, în poartă. Îmi spunea cinevă că în liceu nu-ți plăcea deloc limba rusa și că te-ai răzbunat.
- Ha, ha, ha. Uram limba rusă, nu-mi plăcea deloc. În general făceam rusă, cum făceam toți și o învățam la avasanți. Când am ajuns în a cincea și am ales franceză sau engleză eram la începători.

- Rusa era de bază.
- Da, iar la liceu în a 9-a și a 10-a aveam rusă marțea de la 7 dimineață și joi de la ora 2. Parcă nu-mi venea să mă trezesc la 6 ca să mă duc la rusă! Iar joia terminam la 1... Să stau până pe la două să fac limba rusă, iar nu-mi plăcea.

- Nu prea s-a lipit de tine limba rusă.
- Nu s-a lipit de mine și nici profesorului nu i-a convenit foarte mult. Nu mi-a încheiat media și nu am dat treapta.

- Marele tău regret rămâne absența de la Mondialul din '94?
- Da...

- Iordănescu a spus aici, în emisiune, că și-a cerut scuze față de tine.
- Am avut o discuție cu nea Puiu la mine acasă. Am discutat ca între bărbați. M-a mirat faptul că a venit... Pentru mine e un subiect încheiat. Evident că mi-aș fi dorit să merg la Mondial. Eram în Turcia, în vacanță, și Mariana a văzut că nu sunt în apele mele. "Decât să suferi, nu vorbești și n-ai glume, hai la București, plecăm în America și vedem meciurile pe viu". Lucru pe care l-am și făcut, dar m-a durut faptul că n-am fost acolo, pe teren.

- Iordănescu ce ți-a zis?
- L-am înțeles pe nea Puiu... Cred că în ceea ce mă privește nu a fost sută la sută decizia lui nea Puiu, n-am discutat cu el despre asta. Am bănuielile mele, însă decât să greșesc... E cineva din fotbal!

Îmi reproșez că i-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș! Am greșit și mi-am cerut iertare, scuze... M-am bucurat enorm de mult că am simțit că chiar m-a înțeles și m-a iertat. I-am făcut cea mai mare nedreptate că nu l-am luat în Statele Unite
Anghel Iordănescu, fost antrenor echipa națională

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.