Nationala

Cine îl va înlocui pe Ciprian Tătărușanu în poarta naționalei? Părerea unui membru din „Generației de Aur”: „Pe varianta asta se va merge”

Ciprian Tătărușanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 17 martie 2021

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi (39 de ani), a anunțat lotul pentru primele partide din preliminariile Campionatului Mondial 2022, iar Florin Niță, Ionuț Radu și David Lazar sunt opțiunile pentru postul de portar, după retragerea lui Ciprian Tătărușanu.

Florin Prunea, portar al echipei naționale în perioada „Generației de Aur”, crede că David Lazar va fi titularul dintre buturi, mai ales în cel mai important meci de la finalul lunii martie, cu Germania. Portarul Astrei Giurgiu mai are o singură prezență în poarta României, la amicalul cu Belarus disputat la finalul anului 2020, câștigat de „tricolori” cu 5-3.

Florin Prunea: „Pe varianta David Lazar se va merge”

„Părerea mea este că se va merge pe varianta Lazar, pe el l-aș băga titular în meciul cu Germania. Pentru un portar contează mult să apere meci de meci. Dacă nu aperi, trebuie să ai o experiență foarte mare, cum a fost la Tătărușanu, care nu apăra la echipa de club, dar a fost cel mai bun jucător la echipa națională în ultimii trei ani.

Dar astea sunt excepții. De obiciei, postul de portar este unul unde trebuie să ai continuitate. Tătărușanu ajunsese la un nivel de maturitate foarte mare și de aceea nu avea probleme că nu juca la echipa de club. Avea o experiență în spate la echipa națională”, a declarat Florin Prunea la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Urmează să vedem dacă avem o mare problemă între buturi. Singurul portar care apără și apără bine este Lazar de la Astra. Radu nu a apărat deloc la Inter, Niță a apărat și nu prea în Cehia.

Florin Prunea

27 de goluria primit David Lazar în acest sezon, în 27 de meciuri pentru Astra Giurgiu

9 ianuarie 2020a fost ultima dată când Ionuț Radu a evoluat într-un meci, care a fost pierdut de Genoa la loviturile de departajare, în șaisprezecimile Coppa Italia, contra celor de la Torino (6-4 după penalty)

18 partidea evoluat Florin Niță pentru Sparta Praga în acest sezon

VIDEO. Mirel Rădoi, pus la colț pentru o decizie luată la națională: „Nu prea bate cu logica. E clar că nu e un experiment reușit!”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.