Liga Campionilor

Cel mai bun debut albastru! Thomas Tuchel este managerul cu cel mai puternic start în istoria lui Chelsea

+10 Foto
Thomas Tuchel este managerul cu cel mai puternic start în istoria lui Chelsea

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 18 martie 2021

Thomas Tuchel are 13 meciuri, 11 fără gol primit, zero eșecuri la Chelsea!

Pe 26 ianuarie, când a semnat un contract de 18 luni la Chelsea, înlocuindu-l pe Frank Lampard, Thomas Tuchel nu era privit cu încredere maximă în Anglia. Și primul rezultat, 0-0 acasă cu Wolverhampton, nu era cel mai puternic început. Ce a urmat însă nu doar că a îndepărtat orice îndoială, ci i-a și cimentat statutul tehnicianului german.

În "sferturi" după 7 ani

Miercuri seară, în Ligă, albaștrii au câștigat încă o dată în fața lui Atlético (2-0 la Londra, după 1-0 la București), și s-au calificat în "sferturile" Ligii, o premieră din 2014 (atunci, au disputat semifinalele cu Mourinho pe bancă). Iar în Premier League sunt momentan pe 4, loc ce asigură prezența în Champions și sezonul viitor.

Pentru Tuchel, a fost cea de-a 13-a partidă fără înfrângere. Este managerul cu cel mai bun start în istoria clubului londonez. Are 9 victorii și 4 egaluri (golaveraj 15-2), în 11 din cele 13 jocuri neprimind gol! 

Italienii au pierdut toate echipele

Ce sezon! Italienii au pornit cu patru echipe, iar acum nu mai au nici măcar una! Dacă Inter a fost eliminată încă din faza grupelor (a patra într-o serie cu Real, Gladbach și Șahtior), celelalte trei au dispărut după "optimi": Juventus (1-2, 3-2 cu Porto), Atalanta (0-1, 1-3 cu Real) și Lazio (1-4, 1-2 cu Bayern). Este pentru prima oară din 2016 când peninsularii nu au nicio reprezentantă în "sferturi". 

Spaniolii, o singură reprezentantă

Spaniolii au și ei probleme mari în Ligă. Una după alta, au ieșit trei formații iberice: Barcelona (1-4, 1-1 cu PSG), Sevilla (2-3, 2-2 cu Dortmund) și Atlético (0-1, 0-2 cu Chelsea). A rămas o singură echipă în "sferturi", Real Madrid. Ultima dată când s-a întâmplat a fost în 2018-2019. Atunci, numai Barça mai era în Champions din LaLiga. 

3echipe au reușit această performanță în fața lui Atletico, în secolul XXI. Chelsea a eliminat-o în dublă manșă fără gol primit, după Real Madrid în 2015 și Bolton în 2008 (ultima e acum în liga a patra)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.