Europa League

Rangers - Slavia Praga 0-2. VIDEO + FOTO Nicolae Stanciu, din nou magistral în Europa!

+28 Foto
Rangers, formația lui Ianis Hagi (22 de ani), și Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu (27 de ani), dispută astăzi, de la ora 22:00, returul optimii de finală din UEFA Europa League.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 martie 2021

Nicolae Stanciu (27 de ani) a marcat un gol superb în Rangers - Slavia Praga 0-2, meciul care duce campioana Cehiei în „sferturile” Europa League. Ianis Hagi (22 de ani) a fost rezervă neutilizată la gazde.

  • În tur, Rangers și Slavia Praga au remizat, scor 1-1. Nicolae Stanciu a marcat golul cehilor, iar Ianis Hagi a pasat decisiv la reușita scoțienilor
  • Arsenal, Dinamo Zagreb, Granada, AS Roma, Manchester United, Slavia Praga, Villarreal și Ajax sunt echipele calificate în sferturile de finală ale Europa League; 
  • Tragerea la sorți pentru sferturi și semifinale va avea loc vineri, 19 martie, de la ora 14:00, liveTEXT pe GSP.ro,

Slavia a fost formația obligată să atace astăzi, după remiza de la Praga. După două minute de pressing avansat al lui Rangers, oaspeții au ieșit pentru prima dată periculos din carapace. Stanciu a centrat inteligent, în forță, dar defensiva scoțienilor a fost promptă în fața lui Sima. O acțiune asemănătoare a dus și la deschiderea scorului. Mingea a ajuns în flancul stâng, Kolar a centrat, iar Olayinka a atacat colțul scurt și a reluat cu capul, la încheietura barei.

Nicolae Stanciu, magistral în Rangers - Slavia

Gerrard nu a mutat la pauză. A făcut-o în minutul 55, dar s-a dovedit neinspirat. Kemar Roofe, atacantul introdus, a fost eliminat 7 minute mai târziu, pentru o intrare brutală asupra portarului Kolar. Roofe i-a aplicat o talpă în plină figură. Fotbalistul lui Rangers a văzut direct cartonașul roșu, iar portarul Slaviei a fost scos pe targă și cusut la marginea terenului. Starea lui este una stabilă.

Echilibrul s-a rupt complet în minutul 73, când Balogun a văzut și el al doilea cartonaș galben. Nicolae Stanciu a avut un moment de magie la lovitura liberă rezultat. De la aproximativ 22 de metri, internaționalul român a șutat cu multă boltă. Mingea a coborât rapid, s-a dus aproape de vinclu și l-a surprins pe McGregor.

Nicolae Stanciu e în forma carierei

Nicolae Stanciu este cel mai în formă „tricolor”, înaintea debutului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar. Mijlocașul Slaviei a înscris în ultimele 5 meciuri oficiale, în toate competițiile. În două rânduri a izbutit câte o „dublă”, în victoriile cu Slovacko, scor 3-2, și Mlada Boleslav, scor 3-0.

Rangers - Slavia Praga 0-2

Rangers - Slavia Praga, echipe de start:

Rangers: McGregor - Patterson, Balogun, Goldson, Barisic - Arfield, S. Davis, Kamara - Aribo, Morelos, Kent
Rezerve: McLaughlin, Ughelumba, Helander, I. Hagi, Itten, Zungu, Wright, Stewart, Roffe, Simpson, King
Antrenor: Steven Gerrard

Slavia Praga: Kolar - Kudela, Deli, Boril - Bah, N. Stanciu, Hromada, Dorley, Sima - Olayinka, Provod
Rezerve: Kovar, Vagner, Holes, Tecl, Kuchta, Masopust, Lingr, Visinky
Antrenor: Jindrich Tripisovsky

Stadion: Ibrox, Glasgow
Arbitru: Orel Grinfeld, Israel

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.