Nationala

Mesaj direct pentru Mirel Rădoi și echipa națională: „Ce o să facem cu Germania dacă am arătat fragilitatea asta în apărare cu Macedonia?”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 26 March 2021

România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, la debutul în preliminariile Campionatului Mondial, iar Narcis Răducan (46 de ani) a avut o intervenție telefonică la GSP Live și a analizat prestația jucătorilor pregătiți de Mirel Rădoi (39 de ani).

România a învins cu mari emoții Macedonia de Nord, iar golul victoriei a fost marcat de Ianis Hagi în finalul partidei. Narcis Răducan a analizat jocul echipei naționale și este îngrijorat înainte de partida cu Germania, dar are încredere că România poate obține locul 2 la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Narcis Răducan: „Ne-am îmbolnăvit după acest meci. Ce o să facem cu Germania dacă am arătat fragilitatea asta în apărare cu Macedonia?”

„Ne-am îmbolăvit după acest meci, am avut mari emoții. Încep cu ce e bun, am câștigat, am arătat foarte multe lucruri bune în atac și ne-am apărat atacând, dar în rest a fost o dezorganizare mare în defensivă. Și comentatorii au remarcat. Ce o să facem cu Germania dacă am arătat fragilitatea asta în apărare cu Macedonia?. E inexplicabil. Mă tem că nu a fost o relaxare în finalul meciului, ci dezorganizare. 

Mi-a plăcut ruperea de ritm, tehnica rigidă, a fost mobilitate foarte multă, cam ce vedem și în campionatul nostru la FCSB, dar aici a contribuit și Mihăilă, care joacă în străinătate acum. În rest, a fost un joc tineresc, rapid, foarte greu de contracarat de orice apărare. E foarte greu când ai de-a face cu jucători tehnici, mobili, care atacă poarta pe toate liniile și s-a văzut că am marcat multe goluri. Dar în apărare am avut mari probleme când pierdeam balonul”, a declarat Narcis Răducan la GSP Live.

Narcis Răducan: „Cu acest spirit tineresc la seniori este puțin mai complicat”

Mihăilă a fost senzațional, extraordianar, a avut o formă foarte bună și a marcat, iar asta îi va da mai mult curaj. A fost un pericol pentru apărarea adversă și este un mare câștig pentru echipa națională. Pentru Ianis e important că a marcat, a fost primul gol pentru el. A fost foarte inteligent că a tras printre picioarele adversarului și este și el un câștig. Au fost foarte multe lucruri bune, dar pe toți ne-a dezechilibrat acest sfârșit de meci și faza defensivă.

Nu știu ce vom face cu Germania, dar eu cred că se vor bucura câteva minute în seara asta, iar Mirel se va gândi foarte atent cum să abordeze meciul următor. Îmi place că nu se bagă în apărare, că atacă, dar cu acest spirit tineresc la seniori este puțin mai complicat pentru că ai de-a face cu jucători cu experiență care te articulează imediat. Aveai impresia că la fiecare fază a lor era un pericol. E foarte important rezultatul când debutezi într-o campanie”, a mai spus Narcis Răducan la GSP Live.

E posibil ca Mirel să facă schimbări pentru meciul cu Germania. Cred că vom aborda altfel meciul. Trebuie să fim puțin mai atenți, mai concentrați. Hai să gândim cu notă pozitivă, am câștigat. Dacă batem în Armenia, avem măcar 6 puncte. Îmi e teamă de Germania, dar niciodată nu se știe în fotbal. Nu cred că putem mai mult de locul 2 sau 3, dar nici nu vreau să mă gândesc că ne putem duce mai jos. Locul 2 va fi o performanță excelentă pentru fenomenul fotbalistic din România.

Narcis Răducan

VIDEO. Narcis Răducan: „Apărarea este dezorganizată! Ce o să facem cu Germania?”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.