Nationala

Blackoutul lui Niță, explicat de doi foști mari portari: „El nu înțelegea unde a greșit”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 26 March 2021

În minutul 65 al meciului România - Macedonia de Nord 3-2, Florin Niță (33 de ani), portarul naționalei, le-a oferit pe tavă adversarilor o lovitură liberă indirectă de la 13 metri.

Stanciu a pasat „acasă” de la mijlocul terenul, goalkeeperul celor de la Sparta Praga a preluat pe piept, iar ulterior a luat mingea în mână. După decizia arbitrului, una corectă, Niță a avut câteva secunde de confuzie, în care părea că-l întreabă pe Răzvan Marin ce a făcut greșit. 

Conform regulamentului în vigoare, „se acordă lovitură liberă indirectă dacă portarul atinge mingea cu mâinile după ce i-a fost trimisă intenționat cu piciorul de către un coechipier”. Din fericire pentru „tricolori”, Macedonia de Nord nu a punctat la acea fază fixă, șutul lui Bardi fiind respins de către Ovidiu Popescu.

Prezenți în studio-ul „Fotbal Club”, Bogdan Stelea și Helmuth Duckadam, doi portari importanți din istoria României, au comentat momentul:

  • Bogdan Stelea: „Dacă ne uităm pe imagini, e clar că Niță nu înțelege unde a greșit și crede că a făcut bine. Nu-mi dau seama dacă știe regulamentul său nu” 
  • Helmuth Duckadam: „Eu cred că știe regulamentul, n-ai cum să nu-l știi. A fost un scurtcircuit, s-a blocat”

Programul României în luna martie:

  • 28 martie 2021: România - Germania 
  • 31 martie 2021: Armenia - România

Cele mai tari imagini din partida România - Macedonia de Nord 3-2

Ionel Ganea: „La golul doi, Bancu ridică mâna de parcă era agent la Circulație”

>

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.