Nationala

Adrian Mutu, mesaj pentru toți românii: „Fiți mândri de ei! Mă bucur că sunt selecționerul lor”

+44 Foto
Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, și-a felicitat jucătorii pentru victoria spectaculoasă obținută la Budapesta.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 27 martie 2021

România U21 a învins-o pe Ungaria U21, scor 2-1, în al doilea meci al „tricolorilor” mici la Campionatul European! Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, și-a felicitat jucătorii pentru victoria spectaculoasă obținută la Budapesta.

„Băieții au arătat spirit de luptă, caracter, putere, sunt calități care definesc această generație. Am reușit să întoarcem rezultatul, am revenit de la 1-2 și e de apreciat, pentru că n-a fost ușor. Românii trebuie să fie mândri de acești băieți, au dat tot ce au avut mai bun!”, a declarat Mutu la flash-interviu, pentru TVR 1.

Adrian Mutu, mândru de „tricolori”

>

„Le-am spus băieților la pauză «gata cu cadourile». Le-am făcut multe în prima repriză. Am greșit niște pase ușoare. Probabil de asta le-am și dat puțină încredere. Eu cred că semnalul a fost clar, le-am spus să se relaxeze, să joace calm, dar cu intensitate, să plimbăm mingea dintr-o parte în cealaltă. Știam că așa îi vom desface. 

Asta e frumusețea fotbalului, să ne bucurăm împreună. Unitatea, spiritul, lucrurilea astea definesc această generație. Mă bucur că sunt antrenorul lor”, au fost cuvintele cu care Mutu a deschis conferința de presă. 

...despre discuția cu selecționerul advers: „Ne-am salutat, pentru că ne cunoașteam. Am jucat cam în aceeași perioadă. I-am zis că a fost un meci dur, o bătălie. I-am zis că și noi țineam foarte mult să câștigăm, că suntem într-o poziție bună. Pentru ei era ultima șansă Ne-am salutat, ne-am urat baftă în continuare și cam atât”

...despre suspendările lui Marin și Ganea: „Ne vor lipsi căpitanul și «Ganezul» (n.r. George Ganea), care s-a zbătut și s-a luptat mult. Amândoi sunt luptători, poate prea mult uneori. Dorința și responsabilitate îi fac să dea mult mai mult decât ar trebui uneori. Avem jucători care îi vor înlocui cu brio, sunt sigur de lucru ăsta”.

Cele mai tari imagini din partida Ungaria - România 

Golul marcat de Alex Pașcanu:

Golul marcat de Alex Mățan:

Citește mai multe știri despre partida Ungaria U21 - România U21:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.