Nationala

Reacție dură din partea FRF după Ungaria - România: „Arbitraj ostil, au fost topoare! Ce să fac, să-l bat?”

+6 Foto
Lawrence Visser, arbitrul meciului Ungaria - România 1-2 // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 28 martie 2021

Mihai Stoichiță (66 de ani), directorul tehnic al FRF, a avut o reacție dură la adresa arbitrului belgian Lawrence Visser (31), cel care a condus meciul dintre Ungaria U21 și România U21, scor 1-2.

„Tricolorii” au fost dezvantajați de arbitraj în două momente cheie ale meciului de la Budapesta. România ar fi trebuit să primească un penalty la scorul de 0-0, iar la faza golului maghiarilor ar fi trebuit să se dicteze fault în atac, după ce Haruț a fost doborât de un adversar. Totuși, „centralul” Lawrence Visser a închis ochii la ambele faze, ceea ce a provocat furia lui Mihai Stoichiță, prezent în tribunele stadionului Boszik.

Mihai Stoichiță: „A fost răuvoitor! Arbitraj ostil”

„Am strigat la el în timpul meciului și am fost atenționat de cei de la UEFA. I-am spus să îi fie rușine, da? Din tribună, ca un simplu spectator. Ce pot să-i fac? Să-l bat? Ce să-i fac? Răuvoitor a fost, asta a fost, răuvoitor! Nu că a greșit că nu ne-a dat penalty, nu că a greșit la faultul ăla de la golul lor, dar au fost foarte mute decizii cu tentă ostilă împotriva noastră. Pot, efectiv, să folosesc cuvântul ăsta, ostil! 

Hai să zic că a greșit la alea două acțiuni, dar alte multe lucruri care s-au petreut în teren, agresivitatea pe care a lăsat-o. Ne plângeam că fotbalul seamănă cu baschetul, că se dă fault la orice atingere. Păi în seara asta nu au fost atingeri, au fost topoare. Incredibil! Asta nu mai e bărbăție, joacă la intimidare! Până la urmă, important e că băieții nu au căzut în plasa acestui arbitru”, a declarat Stoichiță la Digisport

Rar mi-a fost dat să văd un arbitraj ca ăsta, ne-a tocat mărunt!
- Ilie Dumitrescu

VIDEO. Adrian Mutu, după Ungaria - România:

>

Mai multe știri despre Ungaria - România 1-2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.