Nationala

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”

Adrian Mutu, în 2009 // foto: Imago

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 28 martie 2021

Maximilian Nicu (38 de ani), fost internațional român născut în Germania, a relatat episoade incredibile din scurta perioadă pe care a petrecut-o la echipa națională.

În 2009, când evolua pentru Hertha Berlin și se afla în vârful de formă al carierei, Maximilian Nicu, născut din părinți români în Germania, a devenit primul jucător naturalizat din „naționala” României. Nicu a jucat 3 meciuri în „tricolor”, suficient pentru a rămâne cu foarte multe amintiri. 

Într-un interviu acordat Der Tagesspiegel înainte de meciul dintre România și Germania din preliminariile pentru Cupa Mondială, Nicu a povestit ce derapaje obișnuiau să aibă fotbaliștii de „națională” din acea perioadă.

Maximilian Nicu: „După antrenament, toți erau cu berea în mână”

„Mereu îmi spuneau «Neamțul» acolo. Poate chiar eram. Când eram anunțați că cina se servește la 6 PM, eram la masă la cel târziu 5:55. Uneori, eram singur acolo. Nimeni altcineva nu ajungea până la 6:10, 6:15. Unul dintre jucători a intrat și a spus: «Nu îmi place mâncarea», și a comandat bacon și ouă prăjite. După antrenament, toți erau cu berea în mână, iar în serile dinaintea zilelor de meci mereu aveau vin roșu sau 3-4 beri

Mi s-a părut destul de cool, dar în cele din urmă nu eram foarte confortabil. Adrian Mutu, marea vedetă pe atunci, m-a întrebat: «Ce faci aici? Toată lumea vrea să plece din țară și tu vii?» Altul s-a ridicat, a imitat o mustață ca cea a lui Hitler cu degetele și făcea glume. Pur și simplu nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi (n.r. - germanii)”, a relatat Max Nicu. 

Am fost crescuți conform valorilor germane. Părinții mei au pus multă importanță pe asta. De asta ne-au dat atât mie, cât și fratelui meu un prenume german.

Echipa națională era foarte cool. Există câțiva ciudați peste tot, dar cei mai mulți au fost foarte OK cu mine. Și calitatea pe care o avea echipa ar fi trebuit să fie suficientă pentru un turneu final, dar exista prea multă neliniște. Prea multe scandaluri și din exterior.
- Maximilian Nicu

Max Nicu, în Franța - România 1-1 // foto: Imago

Max Nicu s-a retras din activitate în 2018, de la Spielvereinigung Unterhaching. Acum locuiește la Munchen, antrenează echipa TuS Prien și este analist la postul DAZN.

VIDEO. Amintiri cu Iencsi și Pancu: „Eu mi-am luat un suc, ei două sticle de vin!”

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.