Nationala

A rupt tăcerea după 12 ani! Ce s-a întâmplat la echipa națională: „Victor Pițurcă era foarte ciudat. A vrut să mă intimideze”

Victor Pițurcă, la echipa națională

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 28 March 2021

În 2009, Maximilian Nicu (38 de ani) a devenit primul fotbalist naturalizat pentru echipa națională a României. A debutat sub comanda lui Victor Pițurcă (64), dar relația lor a fost rece.

Înainte ca Pițurcă să fie înlăturat din postura de selecționer, i-a acordat șansa debutului la „națională” lui Max Nicu, pe atunci fotbalist la Hertha Berlin. Dar l-a utilizat pe acesta doar 7 minute, într-un meci pierdut cu Austria, 1-2, Nicu fiind de părere că Pițurcă a făcut-o dinadins. 

Maximilian Nicu: „Pițurcă a vrut să mă intimideze”

„Am amintiri foarte plăcute de la echipa națională. În special meciul cu Franța de la Paris mi-a rămas în minte. Deși eram outsideri, am făcut 1-1. Am avut pielea de găină, a fost foarte, foarte tare. Dar s-au întâmplat și lucruri ciudate. Victor Pițurcă, sub care am debutat, era foarte ciudat. Cred că m-a chemat doar pentru că presa a pus presiune pe el

Nu simțea deloc ca mine și a vrut să mă intimideze puțin. Înainte de debutul cu Austria, am fost întrebat ce număr vreau pe tricou. Nu îmi păsa. Tricoul cu numărul 7 era liber, așa că l-am luat. Toți se așteptau să încep titular, dar Pițurcă m-a lăsat să joc exact 7 minute. Și cred că a făcut-o intenționat. Pe ideea «Oh, vrei 7-le. Atunci primești 7».”, a relatat Nicu pentru Der Tagesspiegel.

Maximilian Nicu: „M-am înțeles bine cu Răzvan Lucescu”

Cele 7 minute cu Austria au fost singurele pe care Max Nicu le-a jucat la „națională” sub comanda lui Victor Pițurcă. După ce Răzvan Lucescu a devenit selecționer, mijlocașul care la avea vreme evolua la Hertha Berlin a mai jucat cu Ungaria (1-0 pe 12 august 2009) și Franța (1-1 pe 5 septembrie 2009). Ulterior, nu a mai fost chemat la echipa națională, iar Nicu a explicat cum s-a produs ruptura. 

„Am primit foarte multe critici, nu m-am simțit confortabil. Asta a făcut să-mi fie greu să mă acomodez, deși succesorul lui Pițurcă, Răzvan Lucescu, avea foarte multă încredere în mine și ne-am înțeles bine. Dar finalul a fost de asemenea ciudat. 

Eram la o biserică din Munchen de Crăciun, când m-a sunat Lucescu. Când antrenorul echipei naționale sună, de obicei răspunzi. Aș fi putut ieși din biserică, să merg să vorbesc cu el. Dar m-am uitat la telefon și m-am gândit: «Nu, nu acum». Nu am răspuns și nici nu am sunat înapoi. Asta a fost. De atunci nu am mai fost în contact”.

Max Nicu, în Franța - România 1-1 // foto: Imago

Max Nicu s-a retras din activitate în 2018, de la Spielvereinigung Unterhaching. Acum locuiește la Munchen, antrenează echipa TuS Prien și este analist la postul DAZN.

VIDEO. Laude pentru Victor Pițurcă: „Eu cred că este cel mai bun selecționer pe care l-a avut România”

>

Mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.