Nationala

Rădoi, enervat în două momente: „Dă-le, bă, mingea!” + „Sunt lucruri care nu se văd la TV”

+94 Foto
România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, în etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. Selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, a oferit explicații în cadrul flash-interviului de la final.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 29 martie 2021

România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, în etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. Selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, a oferit explicații în cadrul flash-interviului de la final.

  • După rezultatele de azi din Grupa J, Armenia - Islanda 2-0 și Macedonia de Nord - Liechtenstein 5-0, „tricolorii” se clasează pe 3 înaintea ultimului joc din martie, miercuri, ora 19:00, în Armenia.

România - Germania 0-1. Concluziile lui Mirel Rădoi: „Avem multe de corectat”

„Mi-e greu să explic ce simt, nu știu dacă să mă bucur pentru repriza a doua sau să fiu trist pentru cum am primit gol. Diferența de scor putea fi mai mare. La gol e o fază simplă, minge jucată în spatele apărării. Știam această tactică a lor. Mă bucur că până la urmă am avut atitudine, am încercat să jucăm de la egal la egal cu ei. Atât am putut în această seară. 

S-a văzut de la început cu ce ușurință au pasat, cum controlau balonul foarte lejer. Lucruri care poate nu se văd de la televizor. E clar că din aceste motive costă atât de mult acești jucători, pentru că au valoare. Noi, staff-ul tehnic, suntem primii care ne facem propria analiză, primul 11, schimbările. Avem foarte multe lucruri de corectat și de aranjat pentru jocul de miercuri. Niciodată nu voi da vina pe jucători, în orice caz.

Acum, va trebui să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia. Ei au 6 puncte, sunt o echipă care e mai unită când lipsește Mkhitaryan. Nu au un jucător care să facă diferența în momente dificile și atunci evoluează ca o echipă. Vom avea probleme, nu ne va fi ușor”, a declarat Rădoi la ProTV.

De asemenea, Mirel Rădoi a comentat și două momente tensionate din timpul partidei:

  • 1. În prelungiri, Mirel a fost deranjat de un copil de mingi, care întârzia repunerea nemților de la margine. „Dă-le, bă, mingea, că ne facem de râs!”, a strigat selecționerul. „Nu-mi plac lucrurile astea, și dacă era 1-0 pentru România aveam aceeași reacție. Vreau să se repună repede. Dacă va trebui să schimbăm ceva, va trebui să schimbăm și mentalitatea asta. Le-am ascuns mingea de parcă noi conduceam”, a spus la final selecționerul.
     
  • 2. Tot spre final, Rădoi a avut un conflict cu Matthias Ginter, stoperul Germaniei: „Era un jucător pe jos, ceilalți s-au oprit, el a văzut, dar a pus talpa pe minge și a tras la poartă. I-am spus că nu e fair-play. Mi-am cerut scuze însă la final”.

Cele mai tari imagini din România - Germania 0-1

Clasamentul grupei J

Citește mai multe știri despre România - Germania:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.