Nationala

Marica, nemulțumit de tactica lui Rădoi: „Asta era singura noastră armă! I-am chinuit pe Mihăilă și Ianis”

+94 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 29 March 2021

Ciprian Marica s-a declarat nemulțumit de tactica aleasă de Mirel Rădoi în meciul României contra Germaniei, 0-1, în preliminariile CM 2022.

  • După rezultatele din Grupa J, Armenia - Islanda 2-0 și Macedonia de Nord - Liechtenstein 5-0, „tricolorii” se clasează pe 3 înaintea ultimului joc din martie, miercuri, ora 19:00, în Armenia.

Fostul atacant spune că selecționerul trebuia să mizeze pe cartea contraatacului și că Valentin Mihăilă și Ianis Hagi au avut de suferit pentru că au fost puși să se apere prea mult.

Ciprian Marica: „Au fost lucruri care nu au plăcut ochiului”

„Am avut o abordare curajoasă, dar riscantă! Până la urmă, terminăm cu regretul că am trecut pe lângă un rezultat mare. Cine vede scorul spune că e onorabil. Nu ne-am făcut de râs, ba chiar am fost la mâna noastră. Am avut șanse pe final. Germania parcă juca un amical, jucătorii erau destul de relaxați.  Mario Camora nu a fost cea mai inspirată alegere a lui Mirel Rădoi. Alcătuirea primului «11» trebuia să fie cea din repriza a doua, cu Toșca în partea stângă. Camora a fost neinspirat. 

A fost o tactică riscantă! I-am chinuit pe Mihăilă și pe Ianis, puși să facă atât de mult faza defensivă! Nu am contat prea mult în atac în prima repriză și nu am ținut de minge așa cum ne-am fi așteptat. Au fost câteva lucruri care au scârțâit, care nu au plăcut ochiului.

Singura arma pe care o aveam era contraatacul! Nu avea rost să-l chemăm pe Mihailă și să-l obosim! Trebuia să-l lăsam proaspăt pe faza ofensivă. Și ne lipsește un jucător de atac, de pătrundere. Încă suntem în căutarea lui. 

Una peste alta, jucătorii noștri ies bine după acest joc pentru că scorul este unul decent. Dar cred ca puteam mai mult cu o altă abordare a jocului”, a spus Marica la ProTV.

Clasamentul grupei J

FOTO. Cele mai tari imagini din România - Germania

VIDEO Conferința selecționerului Mirel Rădoi după înfrângerea României cu Germania, 0-1

>

Citește mai multe știri după România - Germania: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.