Stranieri

Budescu a pierdut la FIFA! Despăgubiri uriașe, Astra îl dă în judecată

Articol de Vlad Nedelea  —  Tuesday, 30 March 2021

Constantin Budescu (32 de ani), mijlocaș legitimat la Damac FC (Arabia Saudită), a pierdut și recursul procesului cu fostul club, Al Shabab.

După o primă decizie favorabilă arabilor, în procesul intentat de aceștia după ce Budescu a rupt contractul și a revenit la Astra, FIFA a menținut și la recurs decizia. Astfel, Al Shabab trebuie să primească 725.000 de dolari, fie de la jucător, fie de la Astra, club care l-a legitimat deși era în litigiu cu arabii. Decizia poate fi atacată la TAS, în termen de 45 de zile.

Astra se dezice total de plata vreunei despăgubiri. Conform giurgiuvenilor, Budescu ar fi avut stipulată o clauză prin care urma să își asume răspunderea în cazul pierderii procesului cu Al Shabab. Astra îl dă în judecată pe  mijlocaș pentru a lămuri în instanță cine plătește această suma arabilor. 

De la ce a pornit procesul Al Shabab - Budescu

Budescu a rupt contractul cu Al Shabab și a revenit la Astra în august 2019. Mutarea a generat un proces la FIFA, pe care arabii l-au câștigat și a rezultat că Budescu le este dator cu 725.000 de dolari! Apropiați ai jucătorului au dezvăluit pentru GSP.ro că el avea în contract o clauză conform căreia primea un bonus înaintea fiecărui sezon. A plecat în pregătirea din presezon cu Al Shabab și le-a dat, astfel, impresia arabilor că era interesat să continue alături de ei.

După ce i-a fost virat bonusul în cont a rupt contractul și s-a întors în România. Shabab nu s-a lăsat până când nu s-a răzbunat în instanță.

Constantin Budescu a evoluat pentru Al Shabab timp de un an, între iulie 2018 și august 2019, după ce arabii au plătit 2.5 milioane de euro către FCSB în schimbul mijlocașului.

8 goluri și 5 pase decisivea strâns Budescu la Al Shabab, în 24 de meciuri

600.000 de euroîi plătește Damac lui Budescu. Acesta mai are contract cu arabii până la finalul sezonului 2021-2022

VIDEO Bogdan Andone, poveste amuzantă cu Budescu și Șeroni: „Mi-a zis că venea după el și la baie”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.