Campionate

Suporterii Barcelonei sînt nervoşi: "Afară!"

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Iritaţi din cauza remizei, suporterii catalani s-au revoltat împotriva jucătorilor şi a preşedintelui Joan Laporta

Norii negri domină Barcelona. I-au adus meciul cu Getafe. Într-un moment în care se putea apropia de Real, egală "afară" cu Mallorca (1-1), formaţia catalană s-a împiedicat din nou. 0-0 şi distanţa faţă de lider a rămas la 7 puncte.

Neputinţa jucătorilor pregătiţi de Frank Rijkaard (duminică au avut şi ghinion, lovind de 3 ori bara) i-a exasperat pe suporteri pînă ce şi-au pierdut definitiv răbdarea. Dacă în timpul partidei au încurajat permanent echipa, la final ei au zis "Ajunge!" - supăraţi mai mult din cauza ocaziilor ratate, nu a jocului - şi au izbucnit spontan. "Afară! Toţi afară!", au strigat indignaţi către elevii lui Rijkaard în timp ce le arătau batistuţele albe. Acestea au avut apoi o destinaţie mai precisă: Joan Laporta.

Preşedintele clubului "blaugrana" a fost atacat direct, fără menajamente, cerîndu-i-se demisia. "Barca, da... Laporta, nu... Jucătorii, mercenari", au fost scandările care au răsunat aproape un sfert de oră în "Camp Nou". Mai mult, în jur de 300 de fani s-au dus la tribuna unde se afla Laporta şi i-au zis înfuriaţi "Pleacă!". Şeful Barcei s-a retras repede din calea furtunii, reţinut şi nedumerit: a fost prima acţiune contra sa de cînd conduce gruparea catalană, din 2003.

"Au tot dreptul"
Jucătorii Barcelonei sînt conştienţi că răzvrătirea fanilor e consecinţa "rezultatelor sub aşteptări ale echipei", cum a precizat Samuel Eto'o. Atacantul camerunez le acceptă atacul: "S-au supărat şi au tot dreptul. E normal, i-am dezamăgit. Sperăm să-i calmăm repede pentru că avem nevoie de sprijinul lor". Xavi l-a completat: "Am ratat o mare ocazie de a ne apropia de Real şi înţeleg reacţia suporterilor. Şi noi sîntem afectaţi". Vizat cel mai tare, Laporta a zis: "Respect publicul. A reacţionat în funcţie de ce a văzut pe gazon. Mai sînt etape, continuăm lupta".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.