Opinii

Egalii Olandei și Germaniei. De ce am fi dezamăgiți?

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 30 martie 2021

Nu am trecut de grupe la Euro U21, dar putem fi supărați, dezamăgiți, după 1-1 cu Țările de Jos, 2-1 cu Ungaria și 0-0 cu Germania? Neînvinși, locul 3, cu 5 puncte, la fel ca nemții și olandezii, depășiți de ei doar la golaveraj.

Nu ne-am calificat, nu jucăm "sferturile", dar devenim un nume care contează la U21. Șapte puncte la turneul final din 2019, cinci acum. Nu mai intrăm pe teren deja învinși, cum era odată. Ne-au dominat batavii, dar puteam să-i batem. I-am sufocat pe unguri și eram capabili să le umplem plasa. Ne-au dominat și germanii, însă, cu mai mult noroc, mingea ar fi ricoșat în plasă din bara lui Mățan și cine știe dacă, la 1-0, Nmecha, Berisha și colegii lor ne-ar mai fi egalat?

În primăvara lui 2021, la tineret, nu suntem Ungaria, ultima în serie, cu un mare zero la victorii și egaluri, cu două goluri marcate și 11 primite la ea acasă, în ciuda sutelor de milioane investite de Viktor Orban în naționale, echipe de club, academii de juniori, stadioane și tot ce și-ar mai dori fotbalul maghiar.

Ceva însă nu-mi dă pace. Cum de, în selecționata lui Adrian Mutu, unul dintre marii noștri atacanți, cei mai buni "tricolori" la acest Euro au fost Andrei Vlad și Alex Pașcanu, portarul și unul dintre fundașii centrali?

foto: Raed Krishan/GSP

Aș fi vrut mai mult în atac. Moruțan, imagine a suferinței. Zecile de milioane de care vorbește patronul lui îl apasă prea tare.

Ne-au lipsit patru oameni esențiali. Man, Mihăilă, Hagi și Coman ar fi ocupat toată ofensiva. Cu ei, sigur am fi jucat "sferturile" CE U21. Dar toți patru au făcut pasul înainte, cel așteptat. Sunt la naționala mare și nu se mai pot întoarce. Acesta este rolul tineretului. Să promoveze jucători. Dacă și din actuala generație U21 mai avansează câțiva la seniori, e scop atins, misiune dusă până la capăt. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.