International

Gest extraordinar al omului de ordine care a recuperat banderola aruncată de Ronaldo: „O șansă la viață”

+9 Foto
Cristiano Ronaldo a aruncat banderola cu Serbia, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 31 martie 2021

Gestul furios al căpitanului Cristian Ronaldo, marcator ieri în Luxemburg - Portugalia 1-3, îi va servi lui Gavril, un copilaș sârb de 6 luni, să se trateze de o maladie gravă. Banderola aruncată la Belgrad va fi vândută la licitație.

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a influențat victoria Portugaliei în Luxemburg (3-1), prin golul reușit imediat după pauză. Și a răspuns celor care l-au criticat pentru reacția nervoasă de la Belgrad și l-au acuzat că dă un exemplu prost copiilor. Dar din gestul lui lipsit de fair-play din finalul jocului cu Serbia se pot trage și foloase. 

Pentru că banderola de căpitan al Portugaliei aruncată reprezintă o comoară mică și ar putea ajuta un bebeluș să primească o șansă la viață. Un om de ordine a recuperat-o din iarbă și a donat-o organizației caritabile „Together for Life", ce o va vinde celui mai generos colecționar.

Gavril Djurdjevici are nevoie de 2,5 milioane

Și banii obținuți pe articolul prețios, la capătul celor trei zile de licitație online, vor ajunge la sârbul Gavril Djurdjevici, în vârstă de numai șase luni, grav bolnav, atrofie musculară spinală, și care are nevoie de 2,5 milioane de euro pentru a primi tratamentul. 

Atacantul de 36 de ani este, de altfel, recunoscut ca permanent sprijin, prin donațiile considerabile făcute, pentru copiii ce luptă cu maladii teribile.

Cristiano Ronaldo, anchetat de FIFA

Cristiano marcase pe „Rajko Mitici" golul victoriei lusitanilor contra Serbiei (2-2), însă arbitrii n-au văzut că mingea respinsă de Stefan Mitrovici depășise clar linia porții cu toată circumferința și au lăsat jocul să continue. Era minutul 90Ă3, Ronaldo a protestat vehement și a primit și cartonașul galben, apoi și-a azvârlit banderola și a părăsit terenul scos din minți, nemaiașteptând fluierul de final. 

Lipsit de VAR, „centralul" Danny Makkelie și-a admis greșeala și și-a cerut scuze, după meci. Pentru comportamentul calificat de mulți ca inacceptabil, CR7 riscă să fie suspendat de FIFA.

Citește și alte știri despre Cristiano Ronaldo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.