Nationala

Surpriză colosală în grupa României: Macedonia de Nord a câștigat în Germania! Clasamentul ACUM

+11 Foto
Germania - Macedonia de Nord și Liechtenstein - Islanda, meciuri din grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial, cea din care face parte și România, sunt programate astăzi, de la ora 21:45.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 31 martie 2021

Macedonia de Nord a produs marea surpriză a preliminariilor Campionatului Mondial. S-a impus cu 2-1 în Germania și complică situația în grupa J.

România fost învinsă de Armenia, scor 2-3. Ca dezastrul să fie complet, Macedonia de Nord a obținut 3 puncte nesperate în lupta pentru Mondial, la Duisburg, împotriva marii favorite Germania. Joachim Low nu s-a abătut de la planul tactic din meciul cu România. La mijloc și în ofensivă a folosit exact aceiași jucători, dar replica primită a fost una incredibilă.

Pandev și Elmas au răpus Germania

Veteranul Goran Pandev a deschis scorul în al doilea minut al prelungirilor, când a pus latul la un șut ratat al lui Bardhi. Germania a controlat ostilitățile, dar fără a-și crea mari ocazii de gol. Egalarea a venit dintr-un penalty transformat de Gungodan, după o oră de joc. Golul victoriei, marcat de Elmas, a semănat mult cu prima reușită a oaspeților. Pătrundere în flancul stâng, minge scoasă în zonă centrală, lat în plasa lui Ter Stegen.

Eșec istoric pentru Germania

  • 18 victorii consecutive avea Germania în preliminariile pentru Campionatul Mondial
  • Germania mai pierduse un singur meci în preliminariile pentru Mondial, în ultimii 36 de ani. În 2001, Anglia o învingea cu 5-1.

Calcule complicate în grupa J: România, doar pe 4

Armenia conduce grupa J, cu punctaj maxim după primele 3 meciuri. Pe locul secund este Macedonia de Nord, 6 puncte și un golaveraj superior Germaniei, care vine pe 3, cu același număr de puncte. România și Islanda vin cu câte 3 puncte, în timp ce Liechtenstein se mulțumește cu golul marcat astăzi în poarta Islandei, în eșecul 1-4.

Germania - Macedonia de Nord 1-2

  • Au marcat: Gundogan 63 (pen.) / Pandev 45+2, Elmas 85

Liechtenstein - Islanda 1-3

  • Au marcat: Frick 79/  Saevarsson 12, Bjarnason 45+1, Palsson 77

Citește și alte știri din preliminariile Campionatului Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.