Nationala

ANALIZĂ GSP: „Tricolorii”, prestație dezastruoasă în Armenia! Cine a luat 2 și 3 + cine e singurul remarcat

+25 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 01 April 2021

Prima înfrângere din istorie a României în fața Armeniei, 2-3 în preliminariile CM 2022, complică șansele „tricolorilor” de a merge la turneul din Qatar!

Naționala lui Mirel Rădoi a pierdut la capătul unui meci dezastruos făcut de defensivă, în care armenii au avut o mulțime de ocazii și pe care românii îl aveau în mână în minutul 77, când conduceau cu 2-1.

Cei mai mulți dintre jucători au avut o prestație extrem de slabă, ceea ce se observă și în notele primite din partea Gazetei Sporturilor.

Ce note au primit „tricolorii” după Armenia – România: 

Niță: 7

  • Ca și cu Germania, noul portar al naționalei a fost iar în zi mare. Cu excepția golurilor, unde nu i se poate imputa nimic, a mai avut încă 4 parade decisive și multe alte intervenții la centrările armenilor. A fost omul care a limitat proporțiile dezastrului de la Erevan. E singurul mare câștig al României după acest start ratat din preliminariile pentru Mondial.

Mogoș:4

  • N-a fost mai pe nicăieri. A urcat des, părând rătăcit undeva la mijlocul terenului, fără să aibă realizări ofensive. A avut însă mari probleme să se replieze la raidurile armene pe partea sa, unde Bairamian și, mai ales, Șaghoian au făcut săpat adânc. Spre finalul primului sfert de oră a ieșit la rampă cu o execuție jalnică. A vrut să schimbe jocul pe dreapta, dar a lovit mingea greșit și i-a pus pe contraatac pe armeni, o situație salvată în extremis de Niță.

Chiricheș: 3

  • Ceva se întâmplă cu Vlad Chiricheș. Cu Armenia, a părut din start extrem tensionat, gesticulând mult către colegi. În plus a început la fel de ezitant ca și cu Macedonia de Nord, cui câteva pase greșite. Liderul de experiență și căpitanul echipei, cel de la care te-ai fi așteptat să organizeze defensiva, Vlad a fost depășit în multe situații, nereușind să aducă luciditate în momentele de panică ale "tricolorilor". La 2-1 pentru noi l-a scăpat ușor pe Adamian, care a fost oprit tot de Niță.

Toșca: 4

  • Stoperul de la Gaziantep, altă dată un reper de siguranță tactică a defensivei, a dat și el numeroase semne de slăbiciune, inclusiv la gafa lui Mogoș. A încercat, fără mare succes să suplinească greșelile lui Bancu, dar avut și el deficiențe la marcaj și la pătrunderile în careu ale atacanților armeni. În ultimul sfert de oră l-a blocat totuși pe Aramian, în fața porții, înainte de golul egalizator.

Bancu: 6

  • Defensiv, Nicușor Bancu și-a arătat încă o dată limitele, în fața unui adversar, Barseghian, într-o zi de grație. A avut apoi la fel de mari probleme și să-l oprească și pe incisivul Adamian, care a simțit și el nesiguranța fundașului român. Și la capitolul ofensiv a intrat destul de greu în joc, cu câteva servicii ratate. Dar are meritul că după ce armenii au deschis scorul, a fost la originea ambelor goluri prin care România a trecut în avantaj. Tot din sectorul său au pornit însă și centrările care au dus la golurile prin care gazdele au întors rezultatul.

Stanciu: 5

  • A muncit mult, a încercat să preia inițiativa acțiunilor ofensive din preajma careului nostru. A avut o primă repriză bună, în care s-a remarcat cu câteva șuturi de la distanță. Cel mai periculos la o „liberă", la care Iurcenko a avut însă răspuns. A avut însă și momente în care a dispărut din joc. Iar în partea a doua a jocului s-a stins, fără să mai aducă nimic nimic special.

Fl. Tănase: 4 

  • La prima atingere a dat o pasă greșită care i-a pus pe contraatac pe armeni. Era de așteptat să aducă un plus de prospețime, dar, cu excepția unei pase cu călcâiul spre Keșeru, care a tras slab, a irosit-o cu un șut mult pe lângă poartă, nu s-a mai remarcat. Nici pe faza defensivă, unde ar fi trebuit să-l ajute pe Bancu, n-a reușit decât foarte rar să-i blocheze pe armeni.

R, Marin: 5

  • A încercat să-și asume mai mult sarcini defensive, fără să mai contribuie, ca în alte partide la faza ofensivă. N-a mai apărut la finalizare, nu a găsit soluții pentru cei din față. Iar în fața apărării a avut multe momente de indecizie, precum cel de la golul doi al armenilor, când n-a reușit să-l blocheze pe Barseghian, autorul centrării. Un joc șters, fără strălucire.

Man: 3

  • Cu excepția unei lansări a lui Pușcaș, pe care vârful român a tratat-o superficial, tânărul jucător al Parmei, cel mai scump transfer din fotbalul românesc, a fost doar o umbră la Erevan. A pierdut toate duelurile cu armenii, a pasat greșit și nici nu l-a sprijinit pe Mogoș în defensivă, deși era evident că fundașul era în mare dificultate. O deziluzie.

Cicăldău: 8

  • Folosit în spatele lui Pușcaș, mijlocașul oltenilor n-a început nici el prea promițător partida cu Armenia, fiind mai mereu blocat de armeni. A apărut însă exact când România era condusă cu 1-0 și a marcat ca un veritabil vârf primele sale goluri la echipa națională. N-a fost însă de ajuns nici măcar pentru o remiză.

Maxim: 6

  • Cu Armenia, decarul României a început bine meciul, părând cel mai dezinvolt dintre cei trei jucători din spatele lui Pușcaș. S-a pierdut însă destul de repede, în fața puternicilor apărători ai Armeniei. Chiar și așa, Maxim a fost cel care a declanșat ambele faze din care România a înscris la Erevan. Slab însă aportul defensiv, în conidiile în care armenii au avut foarte multe ocazii în flancul nostru stâng

Keșeru: 4

  • Cel mai bun marcator al naționalei din lotul actual, Claudiu a apărut o singură dată la finalizare. A avut însă o execuție ratată, din marginea careului mare. În rest, cât a fost pe teren, a fost doar o prezență discretă, irosind și câteva încercări de a intra în combinație cu colegii săi. Ca și în precedentele meciuri, Keșeru, unul dintre veteranii echipei, n-a adus niciun plus ofensiv, dar nici în defensivă, deși e evident că Rădoi a mizat pe experiența sa.

G. Pușcaș: 2

  • Extrem de șters și în prestațiile de până aseară în aceste preliminarii, Pușcaș a dezamăgit crunt la Erevan. Folosit titular, el și-a făcut simțită prezența la o singură fază, când a preluat neglijent mingea trimisă de Man, deși era singur cu portarul. Altfel, un absent nemotivat. Mai mult, la 2-1 pentru România, în minutul 77, când Armenia ne presa, Pușcaș a comis-o decisiv: a făcut un fault stupid, lăsându-i pe „tricolori" în inferioritate. Și, cu om mai puțin, România a cedat complet pe final.

3a fost nota primită de Mirel Rădoi din partea GSP

VIDEO Mirel Rădoi după Armenia - România 3-2: „La cum am arătat, am emoții și cu Liechtenstein!”

>

Citește mai multe știri despre Armenia - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.