Liga 1

Rotaru, patron al Craiovei, scouter al FCSB! Cum i-a „furat” Becali pe doi dintre cei mai promițători jucători

Rotaru a devenit furnizor de jucători pentru FCSB

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Saturday, 03 April 2021

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a instituit un embargo pentru a opri transferurile oltenilor la București, devenite tradiționale încă din anii '80. Fără să accepte negocieri cu Becali, el i-a furnizat lui Gigi Becali doi dintre cei mai buni tineri fotbaliști români, pe Andrei Vlad și pe Octavian Popescu.

  • FCSB - Craiova se dispută duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, DigiSport 1 și Telekom Sport 1

CS Universitatea va lupta duminică și împotriva a doi fotbaliști care au fost ai ei. Mihai Rotaru nu i-a păstrat pe Andrei Vlad și pe Octavian Popescu, el și oamenii lui doar i-au descoperit pentru FCSB.

Rotaru și Craiova și-au prins urechile în contractul lui Popescu

Vlad e titular în naționala sub 21 de ani și a fost cel mai bun român în turneul Euro U21 din care "tricolorii" au fost eliminați de curând după faza grupelor. Portarul și familia lui au forțat transferul la FCSB în momentul în care ajunseseră într-un conflict cu conducerea Craiovei.

 Becali a recunoscut recent că el și agentul Anamaria Prodan regizaseră cearta ca să-l obțină pe Vlad: „L-am furat, recunosc! Și am plătit pentru furt când el a greșit în preliminariile Europa League și ne-a eliminat Rapid Viena".

Octavian Popescu a participat și el la Europeanul de tineret, chiar dacă are numai 18 ani, e cu cinci ani mai mic față de cei mai vârstnici fotbaliști implicați în turneu. Mijlocaș ofensiv, Popescu a jucat pentru Universitatea ca junior. Oltenii îl împrumutaseră de la Estudiantes Metropolitan, un club din București, și l-au pierdut, deși ei credeau că aveau opțiunea de a securiza transferul. „A existat o eroare în contractul de împrumut", a explicat Sorin Cârțu. Becali a profitat imediat și a semnat un contract cu Popescu. Micul club de juniori din București a încasat de la FCSB 190.000 de euro.

Vor, nu vor, tot le iau bucureștenii jucătorii Craiovei

Pierderile acestea au apărut tocmai într-o perioadă în care Craiova încetase să mai funcționeze ca o pepinieră pentru București. De la Balaci și Cămătaru la Dinamo, Lung și Ungureanu la Steaua, oltenii au tot alimentat formațiile din Capitală. 

„Câinii" au importat cei mai mulți alb-albaștri: Claudiu Niculescu, Pleșan, Stoican, Bărcăuan, Guso, Daouda, Ciprian Danciu, Alexa. De când a înființat clubul CS Universitatea, Rotaru a insistat că jucătorii lui nu sunt de vânzare pentru bucureșteni. Ca să câștige simpatia suporterilor, el s-a ținut de cuvânt, a rezistat când Becali i-a vrut pe Ivan, pe Mitriță, pe Băluță. Chiar și așa, tot a pierdut în favoarea rivalei FCSB doi dintre tinerii cei mai buni din campionat. 

Sunt uimit cu câtă seninătate poate să mintă Rotaru! A spus că eu i l-am recomandat lui Giovanni Becali pe Octavian Popescu. Giovanni era deja agentul jucătorului și l-a dus la FCSB când Craiova i-a oferit un salariu de numai o mie de lei pe lună. Sper să-l vândă Gigi cu zeci de milioane de euro pe Popescu, că asta merită Rotaru! 
- Victor Pițurcă, la DigiSport 

VIDEO FCSB și Craiova, derby în Liga 1! Totul despre duelul de duminică

>

Citește mai multe știri despre FCSB - Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.